Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ενοικίαση θήλαστρου!

Τι καλύτερο από την αίσθηση του θηλασμού. Αυτή την υπέροχη αίσθηση που πολλές μητέρες νιώθουν τη στιγμή που θα πρωτοβάλουν το μωράκι τους στο στήθος. Και τι καλύτερο φυσικά από το να πίνει αποκλειστικά μητρικό γάλα το παιδάκι μας. Τα οφέλη του μητρικού γάλακτος είναι πολλά για αυτό και μόνο οι γυναίκες θα πρέπει θα θηλάζουν όσο περισσότερο μπορούν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ενοικίαση θήλαστρου!

Τι γίνεται όμως με τις μανούλες που είναι εργαζόμενες και πρέπει να πάνε για δουλειά; Πώς θα συνδυάσουν τον αποκλειστικό θηλασμό του παιδιού τους με τις λοιπές τους υποχρεώσεις που θα τις αναγκάζουν να λείπουν από το σπίτι; Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που δημιουργήθηκαν τα θήλαστρα. Τα θήλαστρα, επιτρέπουν στην μαμά να αντλεί το γάλα της ώστε το παιδί να έχει έτοιμα γεύματα προς κατανάλωση.

Υπάρχουν λοιπόν 2 είδη θηλάστρων. Το ηλεκτρικό και το χειροκίνητο. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν το χειροκίνητο καθώς είναι πιο οικονομικό από το ηλεκτρικό και κάποιες άλλες το ηλεκτρικό καθώς κάνει πιο σταθερές και γρηγορότερες αντλήσεις.

Πολλές γυναίκες όμως επιλέγουν να ενοικιάσουν ένα ηλεκτρικό θήλαστρο για όσο διάστημα χρειαστεί να θηλάσουν. Τα περισσότερα από τα ενοικιαζόμενα θήλαστρα, διαθέτουν σύστημα συλλογής γάλακτος με ενσωματωμένο και πατενταρισμένο διάφραγμα σιλικόνης, το οποίο δημιουργεί ένα «φράγμα» προστατεύοντας την αντλία και το μητρικό γάλα από πιθανούς ιούς και μικρόβια.

«Είναι καθαρό αφού το έχει χρησιμοποιήσει και άλλη γυναίκα πριν από εμένα»;
Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης, για να διασφαλίσουν την προσωπική υγιεινή τόσο της μητέρας όσο και του μωρού το σετ - φιάλη αγοράζεται από την εκάστοτε μητέρα και παραμένει στην κατοχή της μετά την λήξη της ενοικίασης για μελλοντική χρήση.

«Μήπως μου σταματήσει το γάλα η άντληση, δεδομένου ότι δεν θα έχει τα ερεθίσματα που έχει από το μωρό τη στιγμή του θηλασμού»;
α)Το κενό και η συχνότητα ρυθμίζονται χωριστά και συνεχόμενα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες και απαιτήσεις της μητέρας.
β)Μιμείται τέλεια τον φυσικό ρυθμό ρουφήγματος του μωρού καθώς μπορεί να λειτουργήσει σε 2 φάσεις , όπως ακριβώς και το μωρό. 1η φάση είναι η λειτουργία διέγερσης -πιπίλισμα στήθους όπως ένα θα έκανε ένα μωρό και σε 2η φάση είναι η λειτουργία άντλησης, όπου γίνεται άντληση γάλακτος ακριβώς όπως θα έκανε και το μωρό.
γ) Επίσης το συστήνουν μαίες, σύμβουλοι θηλασμού και μητέρες.

«Πόσο στοιχίζει»;
Η ενοικίαση του θηλάστρου συνήθως αφορά μόνο τον μηχανισμό άντλησης και οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα 45,00€ το μήνα

«Από που μπορώ να ενοικιάσω ένα ηλεκτρικό θήλαστρο»;
Υπάρχουν πολλές εταιρίες. Εμείς ψάξαμε στο διαδίκτυο και σας δίνουμε μερικές ώστε να γίνει πιο εύκολη η έρευνά σας.
http://klinikum.gr/terms-prices-symphony/

http://www.thilastra.gr/category-193.html

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_26.html

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved