Μόνο το νερό είναι το ιδανικό ποτό για τα παιδιά λένε οι ειδικοί και απαγορεύουν τα αναψυκτικά

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού είναι γνωστές σε όλους μας και είναι κρίμα εμείς οι γονείς να «στερούμε» από τα παιδιά μας αυτό το πολύτιμο αγαθό, αντικαθιστώντας το με ένα αναψυκτικό!

Μόνο το νερό είναι το ιδανικό ποτό για τα παιδιά λένε οι ειδικοί και απαγορεύουν τα αναψυκτικά

Την ώρα του φαγητού πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μια κανάτα νερό τονίζουν οι ειδικοί διατροφής και «επιπλήττουν» τους γονείς που αγοράζουν αναψυκτικά στα παιδιά τους.

Όπως εξηγούν, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών ποτών, έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, και αποτελούν την κύρια αιτία για την παχυσαρκία, πρόβλημα ιδιαίτερα έντονο στις μικρές ηλικίες, καθώς τα παιδιά καταναλώνουν περισσότερα αναψυκτικά από τους ενήλικες.

Η καθηγήτρια διατροφής και υγείας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σούζαν Τζεμπ συμβουλεύει ότι η καλύτερη προσέγγιση για τους γονείς είναι να κρατούν τα ζαχαρούχα ποτά μακριά από το τραπέζι. «Από τη στιγμή που τα παιδιά κόβουν το γάλα, το μόνο που θα πρέπει να πίνουν είναι νερό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό συμφωνεί και ο καθηγητής διατροφής και διαιτολογίας στο King' s College του Λονδίνου, Τομ Σάντερς: «Αν υπάρχει μια κανάτα νερό στο τραπέζι, τότε οι άνθρωποι πίνουν περισσότερο νερό. Πρέπει να έχουμε πάντα νερό διαθέσιμο. Στο γεύμα και στο δείπνο πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στο τραπέζι. Στο πρωινό μπορεί να υπάρχει ένα μικρό ποτήρι χυμός φρούτων».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved