Τράπεζα μητρικού γάλακτος: Η διαδικασία επιλογής δότριας και οι προϋποθέσεις για τη διάθεσή του

To Mothersblog.gr επισκέφθηκε την Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Μαργαρίτα Νικολάου
Τράπεζα μητρικού γάλακτος: Η διαδικασία επιλογής δότριας και οι προϋποθέσεις για τη διάθεσή του

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος, το Mothersblog.gr επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και την Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, η οποία λειτουργεί από το 1947 και είναι μία από τις πρώτες τράπεζες μητρικού γάλακτος που λειτούργησαν στον κόσμο.

Με τη βοήθεια της Παναγιώτας Βουρνά, προϊσταμένης μαίας της ειδικής μονάδας προαγωγής Μητρικού θηλασμού - Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και της Μαργαρίτας Δανέζη, μαίας της ειδικής μονάδας προαγωγής Μητρικού θηλασμού, μάθαμε τα πάντα γύρω από τη λειτουργία της Τράπεζα και τη μεγάλη αξία που έχει το μητρικό γάλα για τα πρόωρα και μη, μωρά.

Ποια γυναίκα μπορεί να γίνει δότρια; Κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις; Ποιες μητέρες μπορούν να πάρουν γάλα από την Τράπεζα Μητρικού γάλακτος; Μπορεί μια γυναίκα που ζει εκτός Αθηνών να γίνει δότρια ή να λάβει μητρικό γάλα;

Οι απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μητρικό γάλα δεν πωλείται, χαρίζεται και δίνει ζωή

Δίνοντας το περίσσευμα από το γάλα σας στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» σώζετε δεκάδες ανθρώπινες ζωές πρόωρων νεογνών.

Για πληροφορίες συλλογής και αποστολής γάλακτος προς το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2132051360 και 2106462782 ή στο email breastfeeding-dept@hospital-elena.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved