Στιγμές μητρότητας μέσα από σκίτσα

Στιγμές, απλές, καθημερινές, όμορφες, τρυφερές.

Στιγμές μητρότητας μέσα από σκίτσα
Instagram / taninette

Η μητρότητα έχει πολλές όψεις και πολλές διαφορετικές στιγμές.

Ακόμα και η ρουτίνα, μια πολύ γνώριμη λέξη για τις μαμάδες, μπορεί να είναι διαφορετική για μια μητέρα με νεογέννητο απ΄ ότι με δύο μικρά παιδιά.

Οι περισσότερες μαμάδες στην καθημερινότητά τους λειτουργούν ως ένα καλοκουρδισμένο ρολόϊ, γνωρίζοντας τι πρέπει να γίνει και πότε.

Και μόνο όταν καθίσουν κάποια στιγμή το βράδυ στον καναπέ, κάνοντας νοερά check σε όσα έγιναν και σε όσα παρέμειναν σε εκκρεμότητα, μπορεί να αναρωτηθούν αν πρόλαβαν κάτι να κάνουν για τον εαυτό τους.

https://www.instagram.com/p/CFIFiLjlxu8/

Ο καθημερινός «me time» χρόνος των μαμάδων

Σε έρευνα που έγινε στη χώρα μας με τη συμμετοχή μαμάδων, διαπιστώθηκε ότι αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη είναι ύπνος και ξεκούραση. Λιγότερα από 40 λεπτά αποκλειστικά για τον εαυτό τους δηλώνουν πως έχουν σχεδόν οι μισές μαμάδες παιδιών ηλικίας από 0 έως 7 ετών, δηλαδή σε ποσοστό 47%. Ο λεγόμενος «me time» χρόνος είναι λίγο περισσότερος, δηλαδή από 40 έως 90 λεπτά καθημερινά, για το 37% των μαμάδων, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 16% που δηλώνει πως μπορεί να διαθέτει καθημερινά ακόμα περισσότερο χρόνο για να κάνει πράγματα προς αποκλειστική… ευχαρίστηση και απόλαυση.

Σκίτσα για τη μητρότητα

Η καλλιτέχνιδα taninette, μητέρα και η ίδια, μέσα από τα σκίτσα της επιλέγει να δείξει στιγμές της μητρότητας με πολλές δόσεις τρυφερότητας.

https://www.instagram.com/p/CzLVVqNsE-E/

Τα σκίτσα της δεν επικεντρώνονται τόσο στην κούραση όσο στη δύναμη που κρύβει κάθε μαμά μέσα της να προσπαθεί για το καλύτερο αφού πρόκειται για το μωρό της.

https://www.instagram.com/p/Cry7VeAshzw/
https://www.instagram.com/p/CqlYgPgs28l/
https://www.instagram.com/p/CgoFNzyMmOT/
https://www.instagram.com/p/CU8npykq6dL/
https://www.instagram.com/p/CPRayh7FYuq/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved