Η απώλεια και το θαύμα της γέννησης: Η ιστορία πίσω από μία φωτογραφία τοκετού

Η φωτογραφία που τράβηξε η Monet Nicole αποτυπώνει συναισθήματα ανακούφισης, συγκίνησης, χαράς.

Η απώλεια και το θαύμα της γέννησης: Η ιστορία πίσω από μία φωτογραφία τοκετού

Μία μαμά κρατά για πρώτη φορά το μωρό της αγκαλιά, δευτερόλεπτα μετά τη γέννα. Φοράει ακόμα το σκουφάκι του χειρουργείου, τα γυαλιά της. Τα μάτια της είναι κλειστά, όλα όμως όσα νιώθει, η ανακούφιση, η συγκίνηση, η χαρά, αποτυπώνονται στο πρόσωπό της.

fotografia-toketoy.jpg

Instagram / Monet Nicole

Την παραπάνω φωτογραφία δημοσίευσε πρόσφατα η Monet Nicole στο προφίλ της στο Instagram. Η καταξιωμένη φωτογράφος τοκετού μετρά πάνω από 160 χιλιάδες ακολούθους και το account της στο Instagram είναι ένα μοναδικό portfolio με φωτογραφίες από γέννες που έχει τραβήξει κατά καιρούς. Συχνά μέσα από τις αναρτήσεις της μιλάει για τη μαγεία του τοκετού, για εμπειρίες δικές της και ιστορίες άλλων μαμάδων στις γέννες των οποίων έχει παρευρεθεί.

Η ιστορία αυτής της μαμάς είναι ιδιαίτερη. Λίγα χρόνια πριν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Το μωρό δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τον τοκετό. Τώρα έγινε ξανά μαμά και κρατά στην αγκαλιά της το μεγαλύτερο δώρο, το δεύτερο παιδί της. Η Monet Nicole γράφει στην ανάρτησή της:

«Είχα την τιμή να βρίσκομαι στο πλευρό αυτής της οικογένειας όταν ήρθαν στον κόσμο τα δύο τους παιδιά.

Ο μεγαλύτερος γιος τους, o Forest, γεννήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες και η οικογένεια έπρεπε να πει “αντίο” την ίδια μέρα. Θα θυμάμαι για πάντα τον Forest. Στη σύντομη ζωή του επηρέασε πολλούς… και εξακολουθεί να το κάνει.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαίρομαι που με προσκάλεσαν να απαθανατίσω τη γέννηση αυτού του μωρού, του μικρού του αδερφού.

Και ενώ κάποια από τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια αυτής της γέννας ήταν τελείως διαφορετικά, πολλά ήταν τα ίδια. Η απώλεια είναι σίγουρα κάτι πολύ πιο περίπλοκο από ότι θα μπορούσα να γράψω σε αυτή την ανάρτηση. Και ξέρω ότι κάθε γονιός που την έχει βιώσει έχει τον δικό του ταξίδι του πένθους. Θέλω απλώς να πω ότι νιώθω ευγνώμων που μπόρεσα να αποτυπώσω αυτά τα στιγμιότυπα. Καλώς ήρθες γλυκό μου αγόρι. Σε αγαπούν τόσο πολύ.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved