Μαμά αγκαλιάζει σφιχτά τον γιο της που ξύπνησε από κώμα μετά από 16 μέρες

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα αυτής της μητέρας αλλά και του παιδιού.

Μαμά αγκαλιάζει σφιχτά τον γιο της που ξύπνησε από κώμα μετά από 16 μέρες

Το αγοράκι μετά από 16 μέρες σε κώμα, ξύπνησε και η μαμά του κλαίει από χαρά. 

Instagram/goodnews_movement

Υπάρχουν ορισμένα βίντεο στο διαδίκτυο που γίνονται viral μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ανάμεσα σε αυτά και το συγκεκριμένο που ανέβηκε στη σελίδα goodnews_movement στο Instagram όπου δείχνει τη στιγμή που μια μαμά τρέχει να αγκαλιάσει τον γιο της για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρες μέρες που ήταν σε κώμα.

Το αγόρι, που ονομάζεται Gui, διαγνώστηκε αμέσως μετά τη γέννησή του με μια σπάνια δερματική πάθηση που ονομάζεται δυστροφική πομφολυγώδης επιδερμόλυση.

Πρόκειται για μια επώδυνη γενετική δερματολογική ασθένεια που διαχωρίζει τις στιβάδες του δέρματος του σώματος από την εσωτερική του επιφάνεια, σχηματίζοντας φουσκάλες ως αποτέλεσμα της επαφής. Παρουσιάζει τόσο ήπιες όσο και σοβαρές μορφές, οι οποίες προκαλούνται από διαφορετικά γονίδια. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις επιμέρους τύποι πομφολυγώδους επιδερμόλυσης: η απλή,η συνδετική και ηδυστροφική. Στην ήπια μορφή της νόσου προσβάλλεται μόνο το δέρμα.

Ωστόσο, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, προσβάλλεται και η εσωτερική επιφάνεια του σώματος (για παράδειγμα το στόμα, ο οισοφάγος και το παχύ έντερο). Τα άτομα που πάσχουν από δυστροφική πομφολυγώδη επιδερμόλυση είναι πιο επιρρεπή σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος που ονομάζεται ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα (SCC).

Η πάθηση απαιτεί πολλή φροντίδα από τους γονείς και ιδιαίτερη προσοχή από το ίδιο το παιδί καθώς οποιαδήποτε τριβή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και φουσκάλες στο δέρμα.

Λόγω επιπλοκών από τη νόσο, το αγοράκι βρισκόταν σε κώμα για 16 ημέρες, εκ των οποίων τις 14 ήταν διασωληνωμένο.

Στο βίντεο, καταγράφηκε η στιγμή που το παιδί ξύπνησε από το κώμα και η μητέρα του, που ενημερώθηκε, έτρεξε να το αγκαλιάσει.

Μαμά και γιος δεν μπορούν να σταματήσουν τα δάκρυά τους ( και εμείς μαζί).

https://www.instagram.com/reel/Ct4MgCOM6JI/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved