Μαμά και κόρη: Τρόποι για να περάσετε χρόνο μαζί

Τι μπορείτε να κάνετε με την κόρη σας.

Μαμά και κόρη: Τρόποι για να περάσετε χρόνο μαζί

Μαμά και κόρη κάνουν κάμπινγκ.

Bigstock

Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και να τον περάσετε παρέα με την κόρη σας. Το καθημερινό άλλωστε πρόγραμμα είναι ασφυκτικό: σχολείο, δουλειά, δραστηριότητες, διάβασμα, υποχρεώσεις.

Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε αυτόν τον δεσμό ισχυρό, βρήκαμε πράγματα που μπορείτε να κάνετε από κοινού. Είτε η κόρη σας είναι 5 είτε 15 ετών, είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο οι δυο σας.

Δραστηριότητες για μαμά και κόρη

Κάντε σπα

Μια καταπραϋντική μάσκα, μανικιούρ και πεντικιούρ ( εντός ή εκτός σπιτιού) θα κάνουν τη μέρα σας αξέχαστη.

Γράψτε ένα ημερολόγιο

Μερικές φορές το να μιλάμε για τα συναισθήματά μας είναι δύσκολο. Αλλά ένα ημερολόγιο όπου θα μοιραστείτε με την κόρη σας τα όνειρα και τις απογοητεύσεις, μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία σύνδεσης (και ένα υπέροχο αναμνηστικό για το μέλλον).

mama-eu-zein.jpg

Μαμά με την κόρη της πάνω κρεβάτι.

Bigstock

Κάντε έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο

Διαλέξτε μια σειρά ταινιών, φτιάξτε ποπ κορν και παρακολουθήστε τις παρέα από τον καναπέ.

Πηγαίνετε μια ημερήσια εκδρομή (ή βόλτα)

Μπείτε στο αυτοκίνητο και κάντε μια βόλτα με την κόρη σας. Αφήστε την να βάλει την αγαπημένη της μουσική, τραγουδήστε, μιλήστε, χαλαρώστε.

Φτιάξτε ένα παζλ

Ένα παζλ εγγυάται ώρες ποιοτικού χρόνου με την κόρη σας.

Πάρτε μέρος σε έναν αγώνα

Είτε πρόκειται για τρέξιμο 5 χιλιομέτρων είτε για 500 μέτρα, προπονηθείτε με την κόρη σας και δείξτε της ότι τα κορίτσια μπορούν να κάνουν τα πάντα!

Βγείτε έξω για φαγητό

Ντυθείτε, στολιστείτε και βγείτε για φαγητό μόνο οι δυο σας (κατά προτίμηση στο αγαπημένο της εστιατόριο).

Διαβάστε μαζί

Είτε η κόρη σας είναι 2 ετών είτε 12 ετών, επιλέξτε ένα βιβλίο για να διαβάσετε δυνατά μαζί. Είναι μια ξεχωριστή δραστηριότητα.

Προγραμματίστε μια επαγγελματική φωτογράφιση

Οι περισσότερες μαμάδες έχουν εκατοντάδες φωτογραφίες των κοριτσιών τους και όλοι αγαπάμε μια καλή selfie. Γιατί όμως να μην κάνετε δώρο στον εαυτό σας αλλά και στην κόρη σας, μια επαγγελματική φωτογράφηση;

Κάντε ένα πικνίκ

Ετοιμάστε ένα γεύμα για πικ νικ και βρείτε ένα όμορφο υπαίθριο μέρος. Περάστε χρόνο τρώγοντας, κουβεντιάζοντας, διαβάζοντας ή παίζοντας μαζί.

mama-odigisi-(2).jpg

Μαμά στο αυτοκίνητο με την κόρη της.

Bigstock

Ψήστε ένα κέικ ή μαγειρέψτε ένα πλήρες δείπνο

Πιθανότατα έχετε ζητήσει τη βοήθεια της κόρης σας στο ψήσιμο μπισκότων ή στο μαγείρεμα... Γιατί να μην ενισχύστε περαιτέρω τις μαγειρικές σας ικανότητες δημιουργώντας στην κουζίνα οι δυο σας;

Πηγαίνετε για ψώνια

Μια απογευματινή βόλτα για ψώνια είναι κάτι που κάθε μητέρα και κόρη πρέπει να κάνουν μαζί. Ειδικά από την κόρη θα εκτιμηθεί δεόντως.

Κοιτάξτε παλιές φωτογραφίες και λευκώματα

Πριν από τις μέρες του Facebook και του Instagram, κρατούσαμε τις αναμνήσεις μας τυπωμένες σε άλμπουμ. Μοιραστείτε τα παλιά σας άλμπουμ φωτογραφιών και λευκώματα με την κόρη σας και πείτε της ιστορίες για εκείνες τις ιδιαίτερες στιγμές.

Με πληροφορίες από το tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved