Οι σημαντικοί ρόλοι της μητέρας στην οικογένεια

Ο ρόλος της μητέρας στην οικογένεια είναι καθοριστικός.

Οι σημαντικοί ρόλοι της μητέρας στην οικογένεια

Μαμά αγκαλιάζει την κόρη της. 

Bigstock

Η μητέρα παίζει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του παιδιού και είναι επίσης πυλώνας της οικογένειας.

Καθώς τα παιδιά γεννιούνται χωρίς δεξιότητες, η οικογένεια είναι αυτή που θα τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να αναπτυχθούν σωστά.

Η μητέρα λοιπόν, καλείται να τους παρέχει συναισθηματική ασφάλεια και να διασφαλίσει καλή επικοινωνία με τα παιδιά και τον σύζυγό της κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη συναισθηματική σταθερότητα όλων.

Επομένως γίνεται σαφές ότι ο ρόλος της μητέρας στην οικογένεια είναι καθοριστικός.

mitera-giorti-gynaikas.jpg

Γυναίκα-μαμά, κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο μωρό και του διαβάζει παραμύθι.

Bigstock

Η μητέρα ως πυλώνας συναισθηματικής σταθερότητας

Σύμφωνα με την ψυχολογία, η μητέρα είναι ο πυλώνας της συναισθηματικής σταθερότητας μιας οικογένειας. Γιατί αυτό; Επειδή πάντα βρίσκει τρόπο να διαχειριστεί τα συναισθήματα των παιδιών και του συζύγου της και κάνει ό,τι μπορεί για να μην πληγωθούν.

Η μητέρα ως η «καρδιά» του σπιτιού

Η μητέρα είναι η καρδιά κάθε νοικοκυριού. Όταν σταματάει, έρχεται η αποδιοργάνωση. Μια μητέρα πρέπει να επικοινωνεί ουσιαστικά με τον σύζυγό της ώστε να παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις που αφορούν την οικογένειά τους.

Η μητέρα ως δασκάλα στο σπίτι

Αναμφισβήτητα ένας από τους πολλούς ρόλους της μητέρας είναι αυτός της δασκάλας για τα παιδιά στο σπίτι. Και καλά όταν είναι στο Δημοτικό, καθώς όμως μεγαλώνουν αρχίζουν να τα βρίσκουν σκούρα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δυσκολία των μαθημάτων.

Η μητέρα ως γιατρός στο σπίτι

Ο ρόλος της μητέρας στην οικογένεια είναι μεταξύ άλλων και αυτός της οικιακής γιατρού που φροντίζει τα παιδιά της όταν είναι άρρωστα, μαγειρεύει χυλό ή σούπα, δίνει φάρμακα, τα κάνει μπάνιο και ξαγρυπνά στο προσκεφάλι τους μέχρι να γίνουν καλά.

mama-einai.jpg

Μαμά και κόρη στον καναπέ.

Bigstock

Η μητέρα ως λογίστρια στο σπίτι

Πολλές φορές η μητέρα αναλαμβάνει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της οικογένειας για να καλύψει όλες τις ανάγκες. Και μπορεί ο μπαμπάς να πληρώνει τους λογαρισμούς, συχνά όμως η μαμά είναι εκείνη που ξέρει με ακρίβεια τις μηνιαίες ανάγκες και τα πάγια έξοδα: ψώνια, φροντιστήρια, λογαριασμοί ρεύματος, δραστηριότητες.

Οι ρόλοι της μητέρας στην οικογένεια παραμένουν ζωτικής σημασίας και αποδεικνύονται με τα πέρασμα των χρόνων, πιο σημαντικοί και αναγκαίοι από ποτέ.

Με πληροφορίες από το whiz.id

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved