Τι θέλουν πραγματικά οι μαμάδες για τη Γιορτή της Μητέρας

Οι μαμάδες δεν θα πουν όχι στα λουλούδια αλλά αν θέλετε να τις κάνετε ένα δώρο ξεχωριστό, θα πρέπει να γνωρίζετε τι πραγματικά έχουν ανάγκη.

Τι θέλουν πραγματικά οι μαμάδες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μαμά αγκαλιάζει το παιδί της κρατώντας ένα λουλούδι.

Bigstock

Οι μητέρες είναι τα πιο σημαντικά και ξεχωριστά πρόσωπα της ζωής μας και προφανώς θα έπρεπε να γίνονται αποδέκτες της αγάπης μας, της προσοχής και της ευγνωμοσύνης μας πολύ πιο συχνά κι όχι μια φορά το χρόνο.

Ακόμα όμως κι αυτή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου, φροντίστε να κάνετε ένα δώρο ξεχωριστό που να το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τι μπορεί να είναι αυτό;

Χρόνο για τον εαυτό της

Σε μια έρευνα μεταξύ μητέρων μικρών παιδιών, ο «χρόνος για τη μαμά» ήταν μακράν το δώρο που ζήτησαν οι περισσότερες για την Ημέρα της Μητέρας! Tι σημαίνει στην πράξη; Μια ημερήσια εκδρομή χωρίς τα παιδιά, μια βόλτα για καφέ, ένα μασάζ, μόνη στο σπίτι για μερικές ώρες.

mama-eu-zein.jpg

Μαμά με την κόρη της πάνω κρεβάτι.

Bigstock

Χρόνο με τα μεγαλύτερα παιδιά

Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό αλλά τα παιδιά στην εφηβεία αποφεύγουν να περνούν χρόνο με τους γονείς τους. Η μαμά λοιπόν λαχταρά να περάσει ποιοτικό χρόνο με το εφηβάκι της, πηγαίνοντας για πεζοπορία, παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή τρώγοντας έξω.

Μια κάρτα με ευχές

Όλοι απολαμβάνουμε τα κομπλιμέντα και η μαμά ακόμα παραπάνω.Γράψτε της ένα γράμμα ή μια κάρτα και αναφέρετε αγαπημένες στιγμές μαζί της αλλά και το πόσο σημαντική είναι στη ζωή σας.

Φαγητό έξω

Φροντίζει καθημερινά για το φαγητό της οικογένειας. Δικαιούται λοιπόν να φροντίσουν μια φορά κι οι άλλοι γι΄αυτό. Κλείστε τραπέζι λοιπόν σε ένα όμορφο εστιατόριο και κάντε της έκπληξη ( με ή χωρίς τα παιδιά).

Ένα καθαρό σπίτι

Ναι, ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι είναι ένα δώρο που θέλουν πολλές μαμάδες. Αν μάλιστα αυτό γίνει συνήθεια και όλοι μαζεύουν τα πράγματά της τότε σίγουρα θα την κάνετε να αισθανθεί βασίλισσα.

Ησυχία

Για τις μαμάδες που πρέπει να κάνουν συνεχώς το διαιτητή στο σπίτι, μια μέρα γαλήνης και ηρεμίας θα ήταν ένα πραγματικά θείο δώρο.

giorti-miteras.jpg

Μαμά κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της

Bigstock

Ύπνο

Το δώρο του ύπνου είναι πολύτιμο για τις μαμάδες. Αφήστε τη να κοιμηθεί το πρωί ή το μεσημέρι με τη ησυχία της χωρίς φωνές και περισπασμούς.

Μια υπόσχεση

Κάθε μαμά θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της, οπότε το να της υποσχεθείτε ότι θα κάνετε κάτι θετικό για τον εαυτό σας είναι κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσει. Θα μπορούσε να είναι, "Σ 'αγαπώ μαμά, θα προσπαθήσω περισσότερο" ή "Σ 'αγαπώ μαμά, θα είμαι πιο τακτικός».

Με πληροφορίες από το onegoodthingbyjillee.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved