Ευκολία και ταχύτητα: Το δίδυμο που κάθε μαμά αναζητάει στο «manual» της μητρότητας

Κερδίζοντας χρόνο για το μικρό σου με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Ευκολία και ταχύτητα: Το δίδυμο που κάθε μαμά αναζητάει στο «manual» της μητρότητας

Αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να γυρνούσα τον χρόνο πίσω σε εκείνες τις πρώτες στιγμές με το μικρό μου, θα ήθελα να «βουλιάξω» μέσα σε αυτές, να κρατήσω σαν φυλαχτό κάθε αγκαλιά, κάθε γέλιο, να θυμηθώ ξανά πώς ήταν τότε που καθόμασταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και λίγο προτού αποκοιμηθεί, μου ζητούσε ένα ακόμη παραμύθι. Τότε που μάθαμε πώς να γινόμαστε κάθε μέρα αυτό που είμαστε σήμερα. Οικογένεια.

Μπορεί να μην είναι εύκολο να αφιερώσω όσο χρόνο θα ήθελα στο παιδί μου. Μπορεί να βρίσκομαι κοντά του πολύ λιγότερο χρόνο από όσον θα ήθελα όμως, στην οικογενειακή καθημερινότητα καθετί που μοιραζόμαστε έχει αξία. Και συνήθως, οι πιο δυνατές μας στιγμές, είναι εκείνες που περνάμε γύρω από ένα τραπέζι ή μαγειρεύοντας, μικροί και μεγάλοι, στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Το ζήτημα είναι, βέβαια, το εξής: Μέσα στους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, πόσο εύκολο είναι να βρίσκουμε χρόνο να μαγειρεύουμε και να τρώμε μαζί; Και κυρίως, για μία μητέρα όπως εγώ και εσύ, η οποία όλη μέρα «τρέχει», κατά πόσο είναι εφικτό να ετοιμάζει κάθε μέρα γευστικά, θρεπτικά και ωφέλιμα γεύματα για το παιδί της και στη συνέχεια, να έχει και τον χρόνο να μοιράζεται στιγμές μαζί του;

Αυτές οι απορίες με προβλημάτιζαν για καιρό, ώσπου αποφάσισα να εξοπλίσω την κουζίνα μου με το TURBO CUISINE. Και με βάση τη δική μου εμπειρία, πρόκειται για μία πολύ αξιόπιστη επιλογή, η οποία μπορεί πράγματι να σου λύσει τα χέρια και να κάνει το μαγείρεμα, αλλά και τις μικρές, καθημερινές στιγμές στο σπίτι… παιχνίδι -κυριολεκτικά και μεταφορικά!

moulinex1.jpg

Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες του παιδιού σου μέσα από πλούσιες επιλογές

Αν το μικρό σου δεν βλέπει την ώρα να γυρίσεις στο σπίτι και να δημιουργήσετε παρέα στον πάγκο της κουζίνας νόστιμα πιάτα και λιχουδιές, υγιεινά και γρήγορα, η ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας TURBO CUISINE της Moulinex, είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μπες στην κουζίνα και προσκάλεσε και το μικρό σου να σε βοηθήσει ή να σε παρακολουθήσει. Εγώ από τότε που άρχισα να ζητάω τη βοήθεια του παιδιού για το μαγείρεμα, δεν βλέπω την ώρα να τρυπώσω στην κουζίνα μαζί του, καθώς ξέρω πως οι στιγμές που θα περάσουμε εκεί, θα είναι δημιουργικές και διασκεδαστικές. Μαγείρεμα στον ατμό ή υπό πίεση, ψήσιμο, σούπες ή stir fry; Όποιο και αν είναι το «πιάτο της ημέρας», πλέον απολαμβάνουμε οικογενειακώς πεντανόστιμα γεύματα, χωρίς να χρειαστεί μετά να έρθω αντιμέτωπη με έναν νεροχύτη γεμάτο άπλυτα σκεύη, ο οποίος μου στερεί χρόνο από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Το «μυστικό» βρίσκεται στην ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας TURBO CUISINE, που αντικαθιστά τουλάχιστον επτά συσκευές μαγειρέματος και με βοηθά να εξελίσσω τις μαγειρικές μου ικανότητες, ενώ μπορώ να ξενοιάζω με το πλύσιμο των πιάτων μετά το μαγείρεμα, καθώς το σφαιρικό αντικολλητικό μπολ πλένεται και στο πλυντήριο πιάτων. Άλλωστε, η μαγειρική είναι τρόπος έκφρασης, δεν χωράει περιορισμούς και απαγορεύσεις, αλλά μόνο όρεξη για ατελείωτη δημιουργία και φυσικά, τη βοήθεια του παιδιού μου. Από το πρωινό μέχρι το δείπνο και από το ορεκτικό μέχρι το επιδόρπιο, πάντα έχω έναν λόγο να βρίσκομαι στην κουζίνα, βλέποντας το αγγελούδι μου να μεγαλώνει, να αναπτύσσει τις δεξιότητές του, να δημιουργεί και να ονειρεύεται δίπλα μου. Και όλα αυτά μέσα από την κουζίνα, το πιο ζεστό και οικείο δωμάτιο κάθε σπιτιού.

moulinex2.jpg

Κερδίζοντας χρόνο για το μικρό σου με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μπορεί το πρόγραμμά μου να απαιτεί να βρίσκομαι αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, όμως, αρκούν μερικά daily hacks και οι κατάλληλες τεχνολογίες, για να κερδίσω πολύτιμο χρόνο για όλα όσα έχουν σημασία για εμένα και δη, για το μικρό μου. Διότι η εξοικονόμηση χρόνου για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τελικά «κρύβεται» στις επιλογές μου.

Στη δική μου περίπτωση, λοιπόν, η λύση για να κερδίζω χρόνο σε καθημερινή βάση, ήρθε από αυτή τη νέα προσθήκη στην κουζίνα μου, που είναι μία ολοκαίνουργια λύση για νόστιμα γεύματα, εύκολα, γρήγορα και υγιεινά. Αυτή η νέα κατσαρόλα - «σε άλλη διάσταση» - από την Moulinex, «υπόσχεται» να λύσει και τα δικά σου χέρια, μέσα από δέκα αυτόματα προγράμματα μαγειρέματος, τα οποία θα σε βοηθήσουν να έχεις τα γεύματά που θέλεις έτοιμα έως και τρεις φορές πιο γρήγορα και μάλιστα, χωρίς παρακολούθηση.

Πιο αναλυτικά, μέσα από την εύχρηστη οθόνη που διαθέτει, μου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζω τη θερμοκρασία και την ώρα έναρξης, καθώς και να διατηρώ τη θερμοκρασία του γεύματος για 24 ώρες. Όσο για την ασφάλεια, είναι δεδομένη χάρη στα 12 σημεία ελέγχου ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλούς συστήματος απελευθέρωσης πίεσης, χωρίς επαφή με ατμό και χωρίς κίνδυνο εγκαύματος.

Με λίγα λόγια, ο «κόσμος» της μαγειρικής αλλάζει και μαζί του αλλάζει και ο χρόνος που περνάς με το μικρό σου. Χθες το βραδάκι, για παράδειγμα, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε πεντανόστιμο αρνάκι με πιλάφι. Αφού ρύθμισα την TURBO CUISINE χύτρα μου στο κατάλληλο πρόγραμμα, τσιγάρισα το κρέας για 6-7 λεπτά σε λίγο λάδι και πρόσθεσα το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ζωμό και μπαχαρικά. «Μαζί» με το μικρό μου, ανακατέψαμε καλά και ρυθμίσαμε τη χύτρα να μαγειρέψει: Ίσα που προλάβαμε να ετοιμάσουμε το τραπέζι και σε μισή ωρίτσα καθίσαμε όλοι μαζί να απολαύσουμε το δείπνο μας!

moulinex3.jpg

Για εμάς που αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να περνάμε ακόμη περισσότερες οικογενειακές στιγμές κάθε μέρα, αρκεί να επιλέξουμε τους σωστούς «συμμάχους», εκείνους που θα σηκώνουν μαζί μας το βάρος της καθημερινότητας. Και κάποιες φορές, αυτοί οι «σύμμαχοι» βρίσκονται στην κουζίνα μας, δηλαδή στον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού μας. Άλλωστε, για πολλούς από εμάς, το φαγητό είναι και θα παραμείνει ένα μέσο για να εκφράζουμε την αγάπη μας στα μεγάλα και τα μικρά μέλη της οικογένειάς μας!

moulinex4.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved