Φωτογραφίες τοκετού: Η συγκίνηση των μαμάδων όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά το μωρό τους

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση ενός παιδιού μέσα από φωτογραφίες καταξιωμένων φωτογράφων.

Φωτογραφίες τοκετού: Η συγκίνηση των μαμάδων όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά το μωρό τους
Instagram / monetnicolebirths

Ο τοκετός, είτε είναι φυσιολογικός, είτε με καισαρική, είναι μία εμπειρία ιδιαίτερη, έντονη, όπου τα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο: από την αγωνία και το άγχος, στην ανακούφιση, τη χαρά, τη συγκίνηση.

Η φωτογράφιση τοκετού συνηθίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και πολλοί είναι οι επαγγελματίες φωτογράφοι που έχουν εξειδικευτεί σε αυτό το είδος φωτογραφίας. Είναι παρόντες σε όλα τα στάδια του τοκετού και με τον φωτογραφικό τους φακό απαθανατίζουν την αναμονή, τη στιγμή που το μωρό έρχεται στον κόσμο, την πρώτη αγκαλιά, τον πρώτο θηλασμό, το σημαντικό ρόλο του μπαμπά στον δωμάτιο τοκετού.

Μαμάδες αντικρίζουν για πρώτη φορά το νεογέννητο μωρό τους

H Monet Nicole είναι μία επαγγελματίας φωτογράφος γέννας και μητέρα δύο παιδιών. Φωτογραφίζει γυναίκες που γενούν στο νερό, στο σπίτι, στο μαιευτήριο, με φυσιολογικό τοκετό, με καισαρική και ο λογαριασμός της στο Instagram είναι γεμάτος με φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μεγαλείο της γέννας.

Από τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες της είναι αυτές με μαμάδες που αντικρίζουν για πρώτη φορά τα νεογέννητα μωρά τους. Η ανακούφιση, η χαρά και η συγκίνηση αποτυπώνονται στα πρόσωπά τους.


https://www.instagram.com/p/CcHDjZgrYjt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Alessandra Corveloni είναι επίσης μία επαγγελματίας φωτογράφου τοκετού που έχει βραβευτεί για τις φωτογραφίες της. Οι περισσότερες είναι ασπρόμαυρες, κοντινές και προτιμά να δίνει έμφαση στα πρόσωπα μαμάδων, μπαμπάδων και νεογέννητων.


https://www.instagram.com/p/CahPME9L84O/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και η Alessandra φωτογραφίζει τα στιγμιότυπα της πρώτης αγκαλιάς, της στιγμής εκείνης που η μαμά βλέπει για πρώτη φορά το μωρό της, φωτογραφίες που «ξεχειλίζουν» από συναίσθημα.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες μαμάδων με τα νεογέννητα μωρά τους στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved