Πώς γιορτάζεται η ημέρα της Μητέρας σε όλο τον κόσμο

  • Βραζιλία
  • Βουλγαρία
  • Κίνα
  • Αίγυπτος
  • Αιθιοπία
  • Ινδία
  • Ινδονησία
  • Ιαπωνία
Πώς γιορτάζεται η ημέρα της Μητέρας σε όλο τον κόσμο
Φωτογραφία από τον χρήστη George Dolgikh @ Giftpundits.com στο Pexels

Στις περισσότερες χώρες, η Ημέρα της Μητέρας πραγματοποιείται Κυριακή και δεν είναι επίσημη αργία, επομένως μπορεί να φαίνεται πιο “χαμηλών τόνων” από τις παραδοσιακές μεγάλες γιορτές. Βέβαια όσον αφορά τα έσοδα που δαπανώνται για δώρα, λέγεται ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη γιορτή μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ξεπερνά δηλαδή σε κατανάλωση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Και παρόλο που πολλές χώρες την γιορτάζουν τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, σύμφωνα δηλαδή με το αμερικανικό έθιμο. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα.
Εμείς σε αυτό το άρθρο, σας δείχνουμε σε ποιες χώρες γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας σε διαφορετικές ημερομηνίες. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις διαφορετικές παραδόσεις που σχετίζονται με την Ημέρα της Μητέρας σε όλο τον κόσμο.

Βραζιλία

Αν και δεν είναι επίσημη αργία, η Ημέρα της Μητέρας είναι ένα δημοφιλές γεγονός στη Βραζιλία, δεύτερη μετά τα Χριστούγεννα. Σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εκκλησίες, όπου τα παιδιά προσεύχονται για τις μητέρες τους και στη συνέχεια γιορτάζουν, συχνά με ένα μεγάλο μπάρμπεκιου για τους φίλους και την οικογένειά τους.

Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία, όπως και σε ορισμένες χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κίνα

Η Ημέρα της Μητέρας γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στην Κίνα. Σε αυτή τη χώρα, ένας από τους κύριους στόχους της συγκεκριμένης γιορτής, ήταν να δημιουργήσει μια εορταστική διάθεση για τις φτωχές μητέρες που φροντίζουν τις οικογένειές τους.

Αίγυπτος

Όπως οι περισσότερες άλλες αραβικές χώρες, η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται στην Αίγυπτο στις 21 Μαρτίου την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γιορτές στην Αίγυπτο. Τα εστιατόρια, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία λειτουργούν σε ωράριοδιακοπών, προσφέροντας συχνά ειδικές εκπτώσεις αυτήν την ημέρα.

Αιθιοπία

Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια μεγάλη γιορτή στην Αιθιοπία και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η γιορτή συνήθως περιλαμβάνει μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις. Παραδοσιακά, οι κόρες φέρνουν στη μητέρα τους λαχανικά και τυρί, ενώ οι γιοι φέρνουν κρέας.

Ινδία

Στην Ινδία, ο εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας είναι σχετικά νέος και κερδίζει σε δημοτικότητα κάθε χρόνο. Η Ημέρα της Μητέρας στην Ινδία γιορτάζεται κυρίως σε πόλεις και αστικές περιοχές, σύμφωνα με το αποδεκτό αμερικανικό μοντέλο και την ημερομηνία εορτασμού. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει κανένα σημαντικό ινδουιστικό φεστιβάλ που να επικεντρώνεται στη Μητρότητα.

Ινδονησία

Η Ινδονησία είναι η μόνη χώρα που γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας στις 22 Δεκεμβρίου. Ο αρχικός σκοπός του φεστιβάλ ήταν να γιορτάσει το πνεύμα όλων των γυναικών της Ινδονησίας, αλλά αυτές τις μέρες το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο μόνο στις μητέρες. Τους χαρίζουν λουλούδια και τους δίνουν μια μέρα «άδεια» από τις δουλειές του σπιτιού.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, η Ημέρα της Μητέρας έχει αλλάξει αρκετές φορές, αλλά επί του παρόντος γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες όπου οι άνθρωποι φορούν γαρίφαλα για να τιμήσουν τις μητέρες τους.

Με πληροφορίες από: www.officeholidays.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved