Ομορφιά για μαμάδες: Ανακουφίστε την επιδερμίδα από ερεθισμούς με καλέντουλα

  • Τι είναι η καλέντουλα;
  • Οφέλη της καλέντουλας στην επιδερμίδα

 

Ομορφιά για μαμάδες: Ανακουφίστε την επιδερμίδα από ερεθισμούς με καλέντουλα

Η καλέντουλα είναι από τα βότανα που χρησιμοποιούνται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Πήρε το όνομά της από τη λατινική λέξη kalendae που σημαίνει την πρώτη μέρα κάθε μήνα. ΠΙστεεύεται λοιπόν ότι η καλέντουλα ανθίζει μόνο στην αρχή κάθε μήνα.

Το έλαιο καλέντουλας, που παρασκευάζεται από τα πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια του φυτού, είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.

kalendoula1

φώτο: Unsplash / Kat Furtak

Οφέλη της καλέντουλας στην επιδερμίδα

Τα οφέλη του όμορφου λουλουδιού σε απόχρωση σαφράν είναι πολλές. Για αρχή, η καλέντουλα είναι ένα από εκείνα τα σπάνια συστατικά που λειτουργεί εξαιρετικά σε ευαίσθητο δέρμα. Από τον ερεθισμό έως την ερυθρότητα, από την ξηρότητα στη θαμπάδα, η καλέντουλα μπορεί να τα ανατρέψει όλα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ηρεμήσουν το δέρμα.

Η καλέντουλα έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στην αρχαία αγιουρβεδική και κινεζική ιατρική, γεγονός που υποδεικνύει τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Επομένως, η καλέντουλα είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για τυχόν πληγές ή ουλές στο δέρμα.

Εκτός από το ευαίσθητο δέρμα, η καλέντουλα αποτελεί επίσης ένα υπέροχο αντιγηραντικό συστατικό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλει στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου. Αποτέλεσμα: Πιο σφριγηλό, πιο υγιές και πιο λαμπερό δέρμα.

Και, μην ανησυχείτε, είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τέλος, το έλαιο καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Πώς να φτιάξετε έλαιο καλέντουλας



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved