Μια 54χρονη γέννησε το παιδί της κόρη της μέσω παρένθετης μητρότητας

Η Maree Arnold είναι, μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα στην Αυστραλία.

Μια 54χρονη γέννησε το παιδί της κόρη της μέσω παρένθετης μητρότητας
φώτο:7news.com.au

Το εγγόνι της ως παρένθετη μητέρα έφερε στον κόσμο μια 54χρονη από την Αυστραλία επειδή η κόρη της δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Η Maree Arnold, μητέρα πέντε παιδιών από την Τασμανία, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι κάνοντας το μεγαλύτερο δώρο ( ζωής) στην 28χρονη Meagan White.

Η καισαρική τομή είχε προγραμματιστεί μήνες νωρίτερα και ο τοκετός εξελίχθηκε φυσιολογικά.

«Ήταν και είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν πρωτοείδαμε το μωρό ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχει γεμίσει τις καρδιές μας με τρόπο που ποτέ δεν ξέραμε ότι ήταν δυνατό», είπε συγκινημένη η 28χρονη όταν αντίκρισε τον γιο της.

gennise to paidi tis koris tis1

φώτο: 7news.com.au

Οι δυσκολίες και η παρένθετη μητρότητα

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, στα 17 της, η Meagan White διαγνώστηκε με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH). Πρόκειται για μια σπάνια γενετική διαταραχή όπου ο κόλπος και η μήτρα είναι υποαναπτυγμένες είτε δεν υπάρχουν καθόλου. Αποτελεί την πιο συχνή αιτία απλασίας της μήτρας με συχνότητα που υπολογίζεται να είναι 1 στις 5000 γυναίκες. Οσον αφορά τα αίτια του συνδρόμου παραμένουν άγνωστα.

Η 28χρονη φοβόταν ότι το όνειρό της να γίνει μητέρα δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα αφού το κοριτσάκι τους, που κυοφορούσε μια Καναδή παρένθετη μητέρα, πέθανε δυστυχώς στις 21 εβδομάδες.

Τη λύση έδωσε η μητέρα της, η οποία μετά από έρευνα, ανακάλυψε ότι θα μπορούσε η ίδια να γίνει παρένθετη μητέρα και να γεννήσει το εγγόνι της.

gennise to paidi tis koris tiw

φώτο: 7news.com.au

Η ηλικία της Maree Arnold ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας. 'Οταν όμως αυτό το θέμα ξεπεράστηκε, της χορηγήθηκαν φάρμακα έτσι ώστε η μήτρα προετοιμαστεί για την εγκυμοσύνη.

Μετά από τρεις αποτυχημένες εμβρυομεταφορές, που θορύβησαν αλλά δεν απογοήτευσαν τόσο τη μαμά όσο και την κόρη, η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με την τέταρτη προσπάθεια.

«Πάντα πίστευα ότι θα ήμουν πολύ μεγάλη για να κάνω κάτι τέτοιο αλλά αποδεικνύεται ότι πρέπει πάντα να κάνεις ερωτήσεις. Είναι μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία για μένα και χαίρομαι που βοήθησα την κόρη μου», είπε η Maree Arnold.

«Θα το ξανάκανα»

Γνώριζε ότι ήταν μεγάλη σε ηλικία για μια ακόμα εγκυμοσύνη - η τελευταία φορά που γέννησε ήταν πριν από 22 χρόνια – και παρά το ότι κουράστηκε αρκετά, δεν το μετάνιωσε ποτέ.

«Τώρα που τελείωσαν όλα νομίζω ότι νιώθω ανακουφισμένη που όλα πήγαν τόσο καλά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι γεννήθηκε αυτό το υπέροχο ανθρωπάκι. Ελπίζω απλώς η ιστορία μας να ενθαρρύνει όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να κάνουν το ίδιο ταξίδι με εμάς – εγώ σίγουρα θα το ξανάκανα», είπε η ευτυχισμένη γιαγιά.

Η Maree Arnold είναι, μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα της Αυστραλίας καθώς η Antonietta Di Maggio, από το Σίδνεϊ, που γέννησε κι αυτή τον εγγονό της το 2015, ήταν 53 ετών.

Την 54χρονη μαζί με την κόρη και τον γαμπρό της είχε φωτογραφίσει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η φωτογράφος Mel Julin και τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved