Καλύτερες στάσεις του σεξ για εγκυμονούσες: Όχι ο σύζυγός σας δεν θα ακουμπήσει το μωρό!

Σεξ στην εγκυμοσύνη: όσα πρέπει να ξέρετε αλλά ντρέπεστε να ρωτήσετε τον γιατρό!

Μαρίνα Μόσχα
Καλύτερες στάσεις του σεξ για εγκυμονούσες: Όχι ο σύζυγός σας δεν θα ακουμπήσει το μωρό!

Είστε έγκυος, είναι γεγονός. Μέσα στις απορίες σας που νιώθετε να σας κατακλύζουν γύρω από τους μήνες αυτούς, τις ορμονικές, σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές, προστίθενται και σεξουαλικές απορίες, όπως ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις που μπορείτε να απολαύσετε το σεξ, χωρίς όμως να διατρέξει κίνδυνο το μωρό σας. Απορίες που πολλές φορές μετατρέπονται σε φοβίες και το σεξ δεν υπάρχει στη ζωή του ζευγαριού – κυρίως μετά τον 5ο περίπου μήνα όπου η κοιλίτσα είναι εμφανής - εφόσον φοβούνται ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι πως η διείσδυση του πέους στον κόλπο μπορεί να ενοχλήσει το μωρό, να του προξενήσει βλάβες ή ακόμα και να το …ακουμπήσει, η υγεία του μωρού σας δεν κινδυνεύει!

Να ξέρετε λοιπόν πως η σεξουαλική σας ζωή μπορεί άφοβα να συνεχιστεί, εφόσον βέβαια δεν έχετε επιπλοκές και το επιτρέπει ο γιατρός σας. Και όχι, το πέος δεν μπορεί να ακουμπήσει το μωρό καθώς αυτό φιλοξενείται σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο στο σώμα της μητέρας μέσα στον αμνιακό σάκο και τους μυς που περιβάλλουν την μήτρα, που δεν έχει σχέση με τον κόλπο όπου γίνεται η σεξουαλική πράξη.

Δείτε παρακάτω κάποιες στάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τη σεξουαλική σας ζωή ενώ θα μεγαλώνει η κοιλίτσα σας και το σώμα σας …δεν θα σας βοηθάει και τόσο!

sex stin egkimosini

«Από πάνω»:

Η πιο γνωστή στάση όπου η γυναίκα είναι κάτω από τον άνδρα. Μπορείτε να συνεχίσετε να την απολαμβάνετε μέχρι που η κοιλίτσα σας να είναι πλέον πιο «φουσκωτή», όπου απλά μπορείτε να αλλάξετε θέσεις: εσείς καθισμένη πάνω από τον σύντροφό σας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη στάση είναι η αγαπημένη των γυναικών που κορυφώνουν κλειτοριδικά, καθώς διεγείρεται η κλειτορίδα τους

«Στο πλάι»:

(ή με βλέπεις και σε βλέπω) Η συγκεκριμένη στάση επιτρέπει στους δύο συντρόφους να βλέπουν ο ένας τον άλλον, να ερεθίζονται περισσότερο καθώς η διείσδυση του πέους μπορεί να γίνει πιο βαθιά. Επίσης η βλεμματική επαφή σας φέρνει ακόμα πιο κοντά.

Στάση «κουτάλι»:

Είστε και οι δυο ξαπλωμένοι στο πλάι, όπου τοποθετείτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα σας για να μην πιέζεται η κοιλίτσα σας. Συνήθως τα ζευγάρια καταφεύγουν σε αυτή τη στάση όταν η εγκυμοσύνη είναι προχωρημένη και η διείσδυση του πέους δεν μπορεί να γίνει βαθιά στον κόλπο. Είναι μία στάση που βολεύει και τους δύο συντρόφους, χωρίς να τους κουράζει.

«Στα τέσσερα»:

Χρησιμοποιείται κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης όπως και η προηγούμενη στάση. Και πάλι μπορείτε να κάνετε χρήση μαξιλαριών κάτω από την κοιλίτσα σας ή και από το στήθος σας ακόμα. Μία στάση που γίνεται βαθιά διείσδυση χωρίς να πιέζεται όμως η κοιλιά. Παρόλα αυτά, αν αισθανθείτε ενόχληση μιλήστε στο σύντροφό σας, ώστε να κάνει μικρότερη διείσδυση ή να αλλάξετε στάση.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved