Δεν είμαι έγκυος ακόμα-Πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Οι ειδικοί στη γονιμότητα συμφωνούν ότι το τακτικό σεξ χωρίς προφύλαξη, αρκετές φορές την εβδομάδα, σε όλη τη διάρκεια του κύκλου είναι ο καλύτερος τρόπος για σύλληψη.

Δεν είμαι έγκυος ακόμα-Πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Ιδανικά θα πρέπει να κάνετε σεξ κάθε δεύτερη μέρα ώστε να υπάρχει πάντα σπέρμα εκεί που πρέπει στην ωορρηξία. Σε αρκετά ζευγάρια οι υποχρεώσεις και ο τρόπος ζωής δυσκολεύουν το τακτικό σεξ, οπότε είναι καλό να ξέρετε πότε έχετε ωορρηξία για να κάνετε σεξ σε καθημερινά (!) ή κάθε δεύτερη μέρα εκείνο το διάστημα.

Όμως, το σεξ με χρονοδιάγραμμα μπορεί να προκαλέσει στρες. Χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη σεξουαλική σας ζωή θα μπορέσετε να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε. Τα περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν μωρό συλλαμβάνουν μέσα σε έξι μήνες με ένα χρόνο. Στο χρόνο περίπου, το 85% των ζευγαριών που κάνουν τακτικά σεξ χωρίς προφύλαξη έχουν συλλάβει. Αν είστε κάτω από 35 συνιστάται να επισκεφθείτε γιατρό έπειτα από προσπάθεια ενός έτους. Αν όμως είστε πάνω από 35 δεν θα πρέπει να περιμένετε πάνω από έξι μήνες.

Μάθετε πότε έχετε ωορρηξία

Η γόνιμη περίοδος είναι 4 με 5 ημέρες πριν από την ωορρηξία έως 24 με 48 ώρες μετά. Αν μπορείτε να βρείτε την ωορρηξία σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης κάνοντας σεξ γύρω στο γόνιμο διάστημα. Μερικές γυναίκες ξέρουν πότε έχουν ωορρηξία γιατί λίγο πριν έχουν κράμπες σαν της περιόδου στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή ευαισθησία στο στήθος, ενώ άλλες έχουν αυξημένη επιθυμία για σεξ στη γόνιμη φάση τους. Πολλές, όμως δεν έχουν κανένα προειδοποιητικό σημάδι. Συνήθως η ωορρηξία πραγματοποιείται 14 ημέρες πριν από την περίοδο, οπότε αν ξέρετε τη διάρκεια του κύκλου σας, μπορείτε να την υπολογίσετε.

Στην πράξη, οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν τελείως κανονικό κύκλο. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε άλλους τρόπους για να βρείτε την ωορρηξία τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved