Γονείς αλλά και σύντροφοι: Πώς να διατηρήσετε την ερωτική φλόγα μετά τα παιδιά

Ώρα να γίνετε δημιουργικοί.

Γονείς αλλά και σύντροφοι: Πώς να διατηρήσετε την ερωτική φλόγα μετά τα παιδιά
Bigstock

Η πλειονότητα των μαμάδων (62%) θέλει να κάνει περισσότερο σεξ μετά τα παιδιά αλλά δεν υπάρχει χρόνος, σύμφωνα με την έρευνα του Motherly «State of Motherhood» το 2023 .

Αυτό συμβαίνει καθώς το σεξ πριν από τα παιδιά ήταν αναμφισβήτητα λιγότερα περίπλοκο από ότι μετά. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να φέρετε εις πέρας, τα οποία μειώνουν κατά πολύ τον πιθανό χρόνο για κάτι τέτοιο. Είναι, λοιπόν, απολύτως δικαιολογημένο το σεξ να στερηθεί προτεραιότητας.

Είναι σημαντικό να μιλάτε με τον σύντροφό σας για το πώς θέλετε να είναι η σεξουαλική σας ζωή και να βεβαιώνεστε που και που πως είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα και για να μπορέσετε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.

1. Βρεθείτε οι δύο σας αμέσως αφού τα παιδιά πάνε για ύπνο

Η έρευνα του Motherly διαπίστωσε ότι οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο έναντι του σεξ.

Όσο πιο αργά έχει πάει, τόσο πιο εύκολο είναι να πείτε όχι, ειδικά εάν αγχώνεστε για το πώς θα ανταπεξέλθετε την επόμενη μέρα με λιγότερες ώρες ύπνου.

2. Δεσμευτείτε πως θα γίνεται την ίδια μέρα κάθε εβδομάδα

Μπορεί να ακούγεται εντελώς αντί-ερωτικό να προγραμματίζετε πότε θα κάνετε σεξ ως γονιός. Αλλά ίσως το προγραμματισμένο είναι καλύτερο από το καθόλου.

Βρείτε, επίσης, μια διασκεδαστική φράση- κλειδί όπως το «ας οργανώσουμε το συρτάρι με τις κάλτσες » ή «πάμε να αγοράσουμε μια καυτερή σάλτσα». Αυτό θα είναι το μικρό κοινό σας μυστικό σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει η κωδική αυτή φράση και είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να γελάτε παρέα.

3. Κάντε μια γρήγορη «συνάντηση» αν εργάζεστε από το σπίτι

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο παράνομοι να τρέχετε στην κρεβατοκάμαρα κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, πράγμα που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο συναρπαστικά!

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η σεξουαλική σας ζωή μετά τα παιδιά θα αλλάξει με τα χρόνια. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εποχές όπου δεν έχετε καθόλου ερωτική επιθυμία . Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε και η σεξουαλική σας ζωή μετά τα παιδιά.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved