Μαμά αποτυπώνει την αγωνία της επιλόχειας κατάθλιψης με αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία

Η Tori Block, όπως πολλές γυναίκες, υπέφερε από επιλόχεια κατάθλιψη. Ένιωθε φόβο, μοναξιά και αρνητικές σκέψεις την κυρίευαν.

Μαμά αποτυπώνει την αγωνία της επιλόχειας κατάθλιψης με αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία

«Πίστευα ότι κανείς δεν μπορούσε να αισθανθεί όσα ένιωθα. Οσες μητέρες γνώριζα, φαινόταν να αντιμετωπίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα τη μητρότητα.
Από τη μια, είχα αυτή τη νέα, εξωπραγματική, ανεξήγητη αγάπη για το μικρό μωρό μου κι από την άλλη, βυθιζόμουν στο σκοτάδι. Ήμουν σε σύγχυση, δεν καταλάβαινα γιατί μου συνέβαινε αυτό» ,είπε μιλώντας στο babble.com η Tori.

Αποφάσισε, πριν ήταν αργά, να ζητήσει βοήθεια και τελικά κατάφερε να βρει τις ισορροπίες της. Προκειμένου να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που αισθάνονται ανάλογα μετά τον τοκετό, αλλά φοβούνται να το αντιμετωπίσουν, ανάρτησε αυτή τη φωτογραφία με το εξής σχόλιο:


https://www.instagram.com/p/BfNV-PzHMmZ/

« Αυτή είναι μια εικόνα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό.

Αυτή είμαι εγώ, στην κορυφή της κατάθλιψής μου μετά τον τοκετό. Ζήτησα από τον Shiloh ( το σύζυγό της ) να με φωτογραφήσει για να μπορώ να θυμάμαι πόσο χαμηλά έφτασα. Βρισκόμουν πιο κάτω από τον πάτο. Δεν ήμουν καν εγώ.

Κοιτάζοντας τη φωτογραφία θυμάμαι απόλυτα τον πόνο που ένιωσα, το φόβο να ξυπνάω καθημερινά, τον φυσικό πόνο που παρέλυε τις σκέψεις και το μυαλό μου.

Δεν είχα ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου κάτι αντίστοιχο, να πλημμυρίζει κάθε ίνα του κορμιού μου ένα μαύρο συναίσθημα και να εξαπλώνεται σαν την πανούκλα.

Έτσι ακριβώς μοιάζει η επιλόχεια κατάθλιψη, ή τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο τη βίωσα εγώ. Δεν ήθελα να εγκαταλείψω αυτή τη ζωή, αλλά φαινόταν σαν ο μόνος τρόπος που θα με απάλλασσε από τον αφόρητο πόνο που ένιωθα.

Δεν την επιδίωξα, απλά συνέβη.

Και εγώ έπρεπε να παλέψω πριν με «κατασπαράξει» ή ακόμα χειρότερα μου πάρει τη ζωή».

katathlipsi 2

Η Block ελπίζει ότι οι μητέρες θα βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να ζητήσουν βοήθεια.

«Πρέπει να μιλήσουμε για αυτόν τον σιωπηλό δολοφόνο. Η επιλόχεια κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα. Μόνο όταν μιλάς γι΄αυτό που σου συμβαίνει, μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να το αντιμετωπίσει ή να ζητήσεις βοήθεια», υποστηρίζει η Block.

Διαβάστε επίσης

Ένα γράμμα για τις μανούλες που υποφέρουν από κατάθλιψη
Πότε οι γυναίκες κινδυνεύουν λιγότερο από επιλόχειo κατάθλιψη;
Με δύο φωτογραφίες μία μαμά δείχνει τις δύο πλευρές της επιλόχειας κατάθλιψης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved