Πέντε ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε πριν πάρετε την απόφαση να αποκτήσετε τρίτο παιδί

Οι περισσότεροι γονείς μετά την απόκτηση και του δεύτερου παιδιού δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν άλλο μωρό.

Πέντε ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε πριν πάρετε την απόφαση να αποκτήσετε τρίτο παιδί

Συνήθως είναι οικονομικοί οι λόγοι αλλά και όχι μόνο. Δύσκολα παίρνεις την απόφαση να κάνεις κι άλλο παιδί, όταν τα άλλα δύο έχουν ξεπεταχτεί. Όταν έχεις μπει πια σε άλλους ρυθμούς. Όταν έχεις ξεπεράσει το στάδιο των αλεσμένων τροφών, των ξενυχτιών, των κολικών. Αν όμως είστε σε φάση που περνάει από το μυαλό σας να μεγαλώσετε την οικογένειά σας , μεταξύ των άλλων, σκεφτείτε και τα εξής:

1. Που θα κοιμάται το παιδί;

Αν υπάρχει επαρκής χώρος στο σπίτι σας το ερώτημα δεν σας αφορά. Αν όμως έχετε κάνει τις αλλαγές και διαμορφώσατε ήδη το παιδικό δωμάτιο , θα πρέπει εκ νέου να ανασχεδιάσετε. Τον πρώτο καιρό το μωρό θα είναι μαζί σας, ωστόσο στη συνέχεια θα πρέπει να κοιμάται στο δικό του χώρο. Επομένως, θα πρέπει έγκαιρα να γνωρίζετε τι είδους αλλαγές θα κάνετε στο παιδικό δωμάτιο των παιδιών σας.

2. Θα χωράει το τρίτο καθισματάκι στο αυτοκίνητο;

Πιθανόν να το θεωρείτε μη σημαντικό ζήτημα. Δεν θα έπρεπε όμως. Στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι εφικτή η τοποθέτηση τριών καθισμάτων, αλλά δεν είναι πάντα πρακτική. Δείτε πώς μπορείτε να βάλετε τα παιδικά καθίσματα -με ποια σειρά- και πόσο εύκολο είναι τα χρησιμοποιείτε.

3. Θέλεις να μείνεις ξανά έγκυος έχοντας δύο μικρότερα παιδιά να τρέχουν πάνω κάτω όλη την ώρα;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που αφορά μεν και τους δύο γονείς αλλά πρωτίστως τη μητέρα. Δεν είναι εύκολο να έχεις δύο μικρά παιδιά στο σπίτι και εσύ να πρέπει να φροντίσεις και άλλα δύο. Σκέψου ότι θα χρειαστείς βοήθεια, ειδικά τον πρώτο καιρό, και δες τι μπορείς να κάνεις για να την έχεις.

4. Αντέχεις οικονομικά ένα τρίτο παιδί;

Τα οικονομικά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για κάθε οικογένεια. Ακόμα και αν δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα, θα πρέπει να είσαι σε θέση να διασφαλίσεις ορισμένα σημαντικά πράγματα στα παιδιά. Επομένως ένας προγραμματισμός είναι πολύ σημαντικός.

5. Μπορείς να ξεχάσεις για ένα τουλάχιστον χρόνο τις διακοπές;

Ο ένας χρόνος είναι μάλλον συμβολικός. Δύσκολα αποφασίζεις να πας διακοπές με τρία παιδιά εκ των οποίων ένα νεογέννητο, εκτός αν έχεις εξοχικό όπου μπορείς να καταλύσεις για αρκετές μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ελάχιστα θα θυμίζουν διακοπές καθώς εσύ ένα πράγμα θα νοιώθεις συνεχώς: κούραση.

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά. Κάθε άλλο. Χρειάζεται κόπος, θυσίες και πολύ χρόνος για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις. Όμως είναι μια από τις προκλήσεις της ζωής που δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης

Δέκα λόγοι για να χαρίσεις ένα αδελφάκι στο παιδί σου
Δεύτερο και πρώτο παιδί: Οδηγός επιβίωσης αρμονική συμβίωση
Αστείες αντιδράσεις παιδιών όταν οι γονείς τους ανακοινώνουν ότι θα αποκτήσουν νέο αδερφάκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved