Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην εγκυμοσύνη για να μη μετανιώσετε αργότερα

Και το τεστ βγήκε θετικό. Σε 9 μήνες θα κρατάτε για πρώτη φορά στην αγκαλιά το μωρό σας. Τα συναισθήματα πρωτόγνωρα. Για όλα.

Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην εγκυμοσύνη για να μη μετανιώσετε αργότερα

Για τη μητρότητα, για την εγκυμοσύνη, για όλη τη διαδικασία που τη ζείτε για πρώτη φορά. Και έχετε τους γύρω σας, που είναι τόσο υπερπροστατευτικοί μαζί σας, που σας αντιμετωπίζουν σαν άρρωστες. Και άθελα σας και εσείς οι ίδιες μπαίνετε στο τριπάκι αυτό και βγάζετε συνήθειες από την καθημερινότητά σας. Λοιπόν, θα πρέπει να καταλάβετε ότι απλά είστε έγκυος και όχι άρρωστες και χωρίς υπερβολές, μπορείτε να απολαύσετε τα ίδια πράγματα που απολαμβάνατε και πριν την εγκυμοσύνη. Ίσως κάποια θα πρέπει να τα χαρείτε περισσότερο, διότι – τον πρώτο καιρό ειδικά, με το μωρό – θα σας λείψουν.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα πράγματα

1 Μείνετε μία ολόκληρη μέρα στο κρεβάτι. Πιστέψτε μας αυτό θα σας λείψει περισσότερο. Μία μέρα να είστε μόνο στο κρεβάτι, να μην κάνετε τίποτα, μόνο να χουζουρεύετε, να ακούτε μουσική, να διαβάζετε ένα βιβλίο και να κοιμάστε.

2. Αυτό που θέλετε να το ζητάτε. Αν ζεσταίνεστε και θέλετε να ανεβάσουν το a/c , απλά το ζητάτε. Μπορεί οι γύρω σας να κρυώνουν πράγματι, αλλά είστε έγκυος και δε θα σας χαλάσουν το χατίρι. Αρκεί να το ζητήσετε ευγενικά.

3. Μη λέτε όχι σε προσκλήσεις: Αν σας καλέσουν να πάτε θέατρο ή σε κάποια συναυλία, μην το σκέφτεστε, πηγαίνετε. Αργότερα με το μωρό, θα είναι δύσκολο, ειδικά τον πρώτο καιρό. Επίσης, αυτά τα ευχάριστα απρόοπτα, ως μαμά δεν θα μπορείτε εύκολα να τα κάνετε, λόγω προγράμματος. Οπότε, μη σκέφτεστε πού να τρέχετε έγκυος γυναίκα σε συναυλία

gynaikes selfie

4. Βγείτε σε μπαράκι με φίλους. Τι σημαίνει ότι δε μπορείτε να πιείτε; Και με έναν χυμό μπορείτε να διασκεδάσετε εξίσου σε ένα μπαρ ή κλαμπ με καλούς φίλους. Κάντε το τώρα που μπορείτε.

5. Ξυπνήστε ο, τι ώρα θέλετε: Αν δεν εργάζεστε, μη δίνετε λογαριασμό σε κανέναν. Ξυπνήστε ο, τι ώρα θέλετε. Χορτάστε τον ύπνο, όσο μπορείτε.

6. Σινεμά με τον αγαπημένο σας: Αν αρέσει και στους δύο το σινεμά, πηγαίνετε όσο περισσότερο μπορείτε. Είναι η πιο χαλαρωτική έξοδος.

7. Αφιερώστε μία μέρα σε εσάς: Αν μπορείτε, αφιερώστε μία μέρα σε εσάς. Πηγαίνετε βόλτα στα μαγαζιά, ψωνίστε, πηγαίνετε στο κομμωτήριο ή για μανικιούρ – πεντικιούρ. Πάντα βάσει οδηγιών που σας έχει δώσει ο γυναικολόγος σας.

8. Ταξιδέψτε: Αν είναι να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, με καράβι, αλλά φοβάστε, μην το κάνετε. Ταξιδέψτε. Αν σας το επιτρέπει ο γιατρός, μπορείτε να ταξιδέψετε όπου θέλετε.

9. Κάντε ένα πάρτι στο σπίτι: Από αυτά τα ωραία τα εργένικα.... Καλέστε τους φίλους σας και διασκεδάστε.

10. Συνεχίστε κανονικά τη ζωή σας: Η εγκυμοσύνη είναι η πιο ωραία περίοδος για μία γυναίκα και έτσι να τη ζήσετε. Αν δεν έχετε προβλήματα και είναι ομαλή η κύηση σας, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε τίποτε από την καθημερινότητά σας, πριν μείνετε έγκυος. Εκτός από κάποιες κακές συνήθειες, όπως κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved