Εφτά λόγοι που μια μαμά απολαμβάνει να κοιμάται με το παιδί της

Οι απόψεις για τον αν ωφελεί και κάνει καλό στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού το να κοιμάται με τους γονείς, διίστανται.

Εφτά λόγοι που μια μαμά απολαμβάνει να κοιμάται με το παιδί της

Υπάρχουν οι απόψεις εκείνες, που υποστηρίζουν ότι το παιδί μετά τα 2 του χρόνια, πρέπει να πηγαίνει στο δικό του δωμάτιο και κρεβάτι, ώστε να αρχίσει να έχει την αυτονομία του. και υπάρχουν και οι απόψεις εκείνες, που υποστηρίζουν ότι δεν θα βλάψει το παιδί να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών του ή στο ίδιο δωμάτιο, ακόμη και αν φτάσει τα 5!

Εμείς, εδώ θα σας παρουσιάσουμε τις απόψεις των μαμάδων και 7 λόγους που είναι υπέροχο να κοιμάσαι με το παιδί σου.

Δεν χρειάζεσαι να σηκωθείς για να το ταΐσεις

Αν το παιδί είναι μωρό, το να κοιμάται μαζί σου το κάνει να νιώθει μεγάλη ασφάλεια, ενώ όπως εξηγούν οι ειδικοί, μειώνει και τις πιθανότητες του αιφνίδιου θανάτου. Αλλά και από την πλευρά της μαμάς, που θηλάζει είναι μεγάλη εξυπηρέτηση, αφού δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει το κρεβάτι για να τα ταΐσει. Επίσης, να σημειώσουμε, ότι το μωρό που κοιμάται με τα μαμά του, θηλάζει περισσότερο, από εκείνο που κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο.

Ο καλύτερος τρόπος «επανασύνδεσης» μετά από μία πολυάσχολη μέρα

Όταν εργάζεσαι και λείπεις ώρες από το σπίτι, χάνεις και στιγμές από την καθημερινότητα του παιδιού σου. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καλύψεις τα κενά αυτά, από το να ξαπλώσεις με το παιδί, να πείτε τα νέα της μέρας σας – αν είναι μεγαλύτερο – να πείτε παραμύθια, να γελάσετε, να παίξετε. Και στο τέλος να κοιμηθείτε αγκαλιά, που τόσο σας έλειψε μέσα στη μέρα. Και σας γέμισε και με ενοχές, που είστε μακριά του.

Η ανάσα του παιδιού σου

Αλήθεια, υπάρχει πιο όμορφη εικόνα, από ένα παιδί που κοιμάται; Και υπάρχει καλύτερο συναίσθημα, από εκείνο του να ακούς την ανάσα του, όταν κοιμάται; Να νιώθεις το μαγουλάκι του στο δικό σου; Και τα χεράκια του να προσπαθούν να σε αγκαλιάσουν; Ή όταν το κλείνεις στην αγκαλιά σου;

Να ξυπνάς με το χαμόγελό του

Υπάρχει, επίσης, καλύτερο ξύπνημα από το χαμόγελο του παιδιού σου; Να ανοίγεις τα μάτια σου και η πρώτη εικόνα που βλέπεις, είναι εκείνο να σου χαμογελάει. Είναι όλη η δύναμη που παίρνεις για το υπόλοιπο της μέρας.

Κοιμάσαι περισσότερο

Η καλύτερη επιλογή να κοιμηθείς μαζί με το παιδί, είναι τα σαββατοκύριακα, αν δεν εργάζεσαι. Γιατί αν ξυπνήσει νωρίς, το παίρνεις στην αγκαλιά σου και μπορεί να κοιμηθείτε λίγο περισσότερο. Δοκιμασμένο.

Κάνεις το παιδί ευτυχισμένο

Τα παιδιά θέλουν να κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών τους, μαζί τους. Φτάνουν, μάλιστα, σε σημείο να παρακαλάνε κιόλας. Όταν λοιπόν, τους πείτε το μεγάλο «ναι» τα κάνετε, πολύ ευτυχισμένα.

Διώχνεις μακριά τους εφιάλτες

Τα παιδιά αρκετά συχνά ξυπνάνε στον ύπνο τους, κλαίγοντας και φωνάζοντας σας να πάτε στο δωμάτιο τους, μετά από έναν εφιάλτη που είδαν. Όταν κοιμάται δίπλα σας, ο εφιάλτης δύσκολα το «επισκέπτεται», αφού ξέρει και νιώθει την ασφάλεια, ότι κοιμάται με τους γονείς του. Και μόνος την ιδέα ότι δίνεις αυτή την ασφάλεια στο παιδί σου, νιώθεις υπέροχα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved