Δέκα λόγοι που η μαμά είναι η καλύτερη

Η μαμά είναι μοναδική. Το πιο αγαπημένο πρόσωπο και το πιο ξεχωριστό.

Δέκα λόγοι που η μαμά είναι η καλύτερη

Οι λόγοι που τη λατρεύουμε και είναι τόσο σπουδαία για το παιδί, είναι αμέτρητοι. Εμείς ξεχωρίσαμε λόγους.

1. Καταλαβαίνει πάντα τι σου συμβαίνει

Πώς γίνεται όλες οι μαμάδες να έχουν ικανότητες μέντιουμ; Ο, τι και αν σου συμβαίνει – ακόμη και αν δείχνεις να χαμογελάς σα να μην τρέχει τίποτα, η μαμά θα το καταλάβει αμέσως. Είτε είσαι μικρή κι έχεις κάνει ζημιά είτε μεγάλη και σε στενοχωρεί κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβει και σε ρωτήσει «τι συμβαίνει». Και είναι πάντα διαθέσιμη να σε ακούσει

2. Είναι η καλύτερη φίλη

Κάποιοι λένε ότι οι γονείς δεν πρέπει να είναι φίλοι με τα παιδιά τους. Πόσο έξω, όμως, πέφτουν. Ειδικά, η μαμά είναι για τα παιδιά της – και περισσότερο για τα κορίτσια – η καλύτερη φίλη. Ο άνθρωπος που θα της εκμυστηρευτούν μυστικά, προβλήματα, έγνοιες, χαρές και λύπες. Είναι ο άνθρωπος που ξέρεις ότι θα σου δώσει πάντα τη σωστή συμβουλή, με αγάπη. Γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος, που χωρίς δεύτερες σκέψεις, ξέρεις ότι θέλει πάντα το καλό σου.

3. Τρέχει πάντα για εσένα

Ναι, πάντα στο μυαλό του παιδιού – ακόμη και όταν μεγαλώνει και ανεξαρτητοποιείται οικονομικά – ο μπαμπάς είναι τα στήριγμα του, που ξέρει ότι μπορεί, πάντα να βασιστεί. Ωστόσο, η μαμά είναι εκείνη που θα τρέξει πάντα για το παιδί της. Από μικρό έως μεγάλο. Είναι εκείνη, που θα ζητάς πάντα τη βοήθεια της και θα την έχεις. Είτε ως παιδί, είτε ως έφηβη είτε ως φοιτήτρια είτε ως μανούλα! Γιατί απλά, είναι ο ήρωας της οικογένειας!

4. Έχει πάντα τη λύση

Εκτός από ικανότητες μέντιουμ, η μαμά είναι και φωτεινή παντογνώστης! Είναι εκείνη, που έχει λύση για όλα. Από μικρή που είσαι τρέχεις στη μαμά για να σου βρει λύση στα προβλήματα σου. Είναι εκείνη, που αν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με το μπαμπά, θα βρει τον τρόπο να γεφυρώσει το χάσμα. Είναι εκείνη, που όταν γίνεις μανούλα, θα έχει πάντα τη λύση για να σε βγάλει από το... αδιέξοδο

mom daughter

5. Είναι η καλύτερη μαγείρισσα

Για τα παιδιά η μαμά τους είναι η καλύτερη μαγείρισσα. Ειδικά, για τους γιους, καμία δε μαγειρεύει καλύτερο παστίτσιο από τη μαμά του. Και η γυναίκα που θα γνωρίσει, θα πρέπει να το αποδεχτεί. Τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές

6. Είναι το ξυπνητήρι μας

Ως παιδιά είναι εκείνη που μας ξυπνάει. Και το κάνει και αργότερα ως φοιτητές ή όταν ζούμε μόνοι. Κάθε πρωί σταθερά θα πάρει τηλέφωνο για να σε ξυπνήσει. Και γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ποια και ποιος δεν αναπολεί τη φωνή της μαμάς να λέει: «Ξύπνα, πέρασε η ώρα». Παρόλο, που τότε να μας εκνεύριζε!

7. Είναι το δικό μας ATM

Όταν θέλαμε χαρτζιλίκι, πηγαίναμε στη μαμά. Αν θέλαμε να αγοράσουμε κάτι, ζητούσαμε οικονομική ενίσχυση στη μαμά. Ενώ το εκτεθειμένο πορτοφόλι της ήταν – μεταξύ μας αυτό – πάντα... πειρασμός! Γιατί ναι, η μαμά είναι το δικό μας ATM.

8. Πάντα μας συγχωρεί

Είναι το μόνο πρόσωπο στον κόσμο, που ξέρεις ότι θα συγχωρέσει όλα τα λάθη σου, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Είναι εκείνη, που θα δείξει κατανόηση και θα καθίσει να συζητήσει μαζί σου τα λάθη σου. Θα σε συμβουλεύσει, θα σου εξηγήσει, θα σε κάνει να καταλάβεις. Ακόμη και αν το λάθος σου την πληγώσει, θα προσπαθήσει να σου εξηγήσει και η αγκαλιά της θα είναι πάντα εκεί ανοιχτή για εσένα.

9. Οι θυσίες της

Η μαμά φροντίζει να τρώει πρώτα το παιδί και μετά εκείνη. Αγοράζει πρώτα ρούχα για το παιδί και αν μπορεί να αγοράσει και για εκείνη. Θα θυσιάσει μία δική της ευχαρίστηση, προκειμένου να κάνει μία δραστηριότητα το παιδί. Θα ξενυχτήσει δίπλα στο παιδί όταν είναι άρρωστο. Θα αφήσει στην άκρη τις δικές της ανέσεις, προκειμένου να είναι καλύτερα το παιδί της. Θα αφήσει ακόμη και αν χρειαστεί, τη δουλειά της για να μείνει σπίτι και να μεγαλώσει τα παιδιά της

10. Είναι το λιμάνι μας

Όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα, τρέχουμε σε εκείνη. Όταν κάτι μας στενοχωρεί, μιλάμε σε εκείνη. Όταν ερωτευόμαστε, το λέμε πρώτα σε εκείνη. Όταν είμαστε παιδιά, και βλέπουμε ένα κακό όνειρο, φωνάζουμε τη μαμά. Όταν αρρωσταίνουμε – ακόμη και σε μεγάλη ηλικία – θέλουμε τη μαμά μας. Όταν πέφτουμε ή χτυπάμε, τρέχουμε στην αγκαλιά της. Γιατί, απλά είναι το δικό μας λιμάνι. Η αγκαλιά της είναι πάντα εκεί ανοιχτή, να μας περιμένει. Ξέρουμε ότι πάντα θα μας προστατεύει. Είτε υπαρκτά είτε νοερά. Είτε κοντά είτε μακριά. Είτε εδώ είτε από ψηλά, ξέρουμε ότι η μαμά μας – με τον μαγικό τρόπο που μόνο αυτή ξέρει – πάντα θα μας προστατεύει!!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved