Οι σούπερ δυνάμεις που αποκτάς, όταν γίνεσαι μανούλα

Δεν άντεχες τα ξενύχτια, αλλά τώρα και τα κάνεις και ξυπνάς νωρίς. Κανόνια να βαράγανε, εσύ δεν καταλάβαινες και τώρα ακούς τον παραμικρό ψίθυρο.

Οι σούπερ δυνάμεις που αποκτάς, όταν γίνεσαι μανούλα

Για να μην πούμε, για τα βάρη – στην κυριολεξία – που σηκώνεις, ενώ πριν δύο σακούλες σούπερ μάρκετ και τα χέρια σου, κόβονταν. Τι σου συνέβη; Έγινες, ξαφνικά... Wonder woman; Όχι, έγινες μανούλα. Και κατά έναν μαγικό τρόπο, απέκτησες τις παραπάνω super δυνάμεις, και άλλες ακόμη!

Πλέον, έχεις super:

Όραση

Μόλις γίνεις μανούλα, βλέπεις τα πάντα. Αποκτάς μάτια μέχρι και πίσω από την πλάτη. Και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι και κυρίως τα παιδιά. «Σας βλέπω»

Ακοή

Πριν γίνεις μανούλα, κανόνια να βαράγανε, εσύ δεν καταλάβαινες. Τώρα, ακούς τον παραμικρό ψίθυρο. Ακούς την ανάσα του παιδιού σου, το κλάμα του, το βήχα του, τη δυσφορία του. Και ας είναι και στο άλλο δωμάτιο.

super mom

Αντοχή

Πριν το παιδί, για να συνέλθεις από ένα ξενύχτι, την επόμενη μέρα κοιμόσουν μέχρι το μεσημέρι, ενώ για το υπόλοιπο ήσουν... off. Πλέον, ξενυχτάς – μπορεί να χρειαστεί και κάθε βράδυ – και το πρωί ξυπνάς πολύ νωρίς. Και για το υπόλοιπο της μέρας τρέχεις για να τα προλάβεις όλα. Και τα καταφέρνεις, διότι, πλέον, έχεις super αντοχές!

Δύναμη

Στο ένα χέρι κρατάς το μωρό και στο άλλο τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ. Σηκώνεις το καρότσι με το μωρό και ανεβαίνεις, όχι μόνο το πεζοδρόμιο, αλλά και σκάλες αν χρειαστεί. Αποκοιμήθηκε το παιδί – σε μεγαλύτερη ηλικία – στον καναπέ και το παίρνεις αγκαλιά να το πας στο κρεβάτι του. χρειάζεσαι και άλλα παραδείγματα για τις σούπερ δυνάμεις, που απέκτησες, μόλις έγινες μανούλα;

Οργάνωση

Μπορεί, πριν γίνεις μανούλα να μην ήσουν και τόσο της οργάνωσης. Σίγουρα, όμως, από τότε που απέκτησες παιδί, έχεις γίνει super οργανωτική. Εξάλλου, εσύ είσαι εκείνη που συντονίζει το σπίτι.

supermama

Υπομονή

Πριν, ενδεχομένως να έχανες εύκολα την υπομονή σου. Πλέον, έχεις τόση υπομονή και που εσύ η ίδια δεν το πιστεύεις.

Διαίσθηση

Και ναι, μαζί με όλα τα παραπάνω, αποκτάς και super διαίσθηση. Μία μαμά αντιλαμβάνεται τα πάντα σε ο, τι έχει να κάνει με το παιδί. Διαβλέπει τους κινδύνους, καταλαβαίνει αν το παιδί της είναι καλά, ξέρει πότε έχει κάνει σκανταλιά, διαισθάνεται τα πάντα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved