Όσα σας εκνευρίζουν όταν αποκτάτε το πρώτο σας μωρό

Με τη απόκτηση του πρώτου σας παιδιού, εκτός από την νέα καθημερινότητα που έχετε να αντιμετωπίσετε, συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που σας εκνευρίζουν με τη συμπεριφορά τους.

Όσα σας εκνευρίζουν όταν αποκτάτε το πρώτο σας μωρό

H λίστα δεν είναι μεγάλη, είναι όμως ενδεικτική:

1.Όσοι προσφέρονται να σας βοηθήσουν αλλά δεν το κάνουν
Θυμάστε όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας αρκετοί από τους φίλους σας δήλωναν ότι θα είναι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε μετά τη γέννηση του μωρού σας; Λοιπόν, αυτό που εννοούσαν ήταν ότι θα ερχόταν να δουν το μωρό , ενώ εσείς κατάκοπη θα κάνατε τις δουλειές του σπιτιού. Δεν είναι αυτό «βοήθεια»;

2.Οι επισκέπτες που νομίζουν ότι είστε σε διακοπές
Έρχονται να δουν εσάς και το μωρό και περιμένουν παράλληλα να πιουν καφέ και ίσως να φάνε κάτι που θα έχετε ετοιμάσει ( διαφορετικά να παραγγείλετε). Παράλληλα, σας λένε τι έχουν να κάνουν το υπόλοιπο της ημέρας τους αλλά και το βράδυ, θεωρώντας ότι θα νιώσετε καλύτερα ( το πιο πιθανό είναι ότι μάλλον δεν σκέφτονται αν θέλετε να τα ακούσετε όλα αυτά).

3. Οι φίλοι που έρχονται τις ...μεγάλες ώρες
Συνήθως οι φίλοι ρωτάνε τι ώρα μπορούν να σας επισκεφτούν. Όμως ποτέ δεν εμφανίζονται την ώρα που έχετε συμφωνήσει. Έχετε βάλει το μωρό για ύπνο, και περιμένετε ξαπλωμένη στον καναπέ, νοιώθοντας τα βλέφαρά σας να κλείνουν. Μα πότε θα έρθουν επιτέλους;

4. Το πρόσωπο που φέρνει γλυκά
Στην αρχή, το αγαπάτε αυτό το πρόσωπο. Ο θηλασμός αλλά και η κούραση γενικότερα αυξάνει την όρεξή σας και ειδικά τη διάθεσή σας για γλυκό. Όταν όμως τα καταβροχθίζετε με άνεση, σκέφτεστε ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα το γλυκό στο σπίτι.

5.Οι απερίσκεπτοι άρρωστοι
Τι εννοούμε; Αυτούς που είχαν συνάχι, βήχα ή ακόμα και πυρετό και μετά από λίγες ημέρες εμφανίζονται στο σπίτι σας λέγοντας ότι πλέον είναι μια χαρά. Σπεύδουν να πάρουν αγκαλιά το μωρό σας, χωρίς να σκεφτούν να πλύνουν τα χέρια τους ή να καλύψουν το στόμα και τη μύτη τους. Δεν είναι αυτό απερισκεψία;

6. Η μητέρα που πιστεύει ότι κάνεις τα πάντα λάθος
Θα μπορούσε να είναι η μητέρα σας, η θεία σας, μία φίλη σας. Αυτές που τα έκαναν όλα σωστά. Αναρωτιούνται λοιπόν γιατί δεν ακολουθείτε τις συμβουλές τους. Γιατί απλά δεν θέλετε.

7. Ο σύζυγος που κοιμάται ήσυχα
Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, οι περισσότερες μητέρες ξυπνάνε συνεχώς για να ταΐσουν το μωρό ή για να δουν αν αναπνέει κανονικά. Μερικοί μπαμπάδες, κοιμούνται ήσυχοι, ακόμη και αν το νεογέννητο ουρλιάζει δίπλα από το αυτί τους. Και το χειρότερο; Την επομένη παραπονιούνται για το πόσο κουρασμένοι είναι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved