Αναμνήσεις από τα υπερηχογραφήματα - Πέντε μητέρες θυμούνται και σχολιάζουν

Το υπερηχογράφημα της 20ης εβδομάδας κύησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς βλέπουμε την ανάπτυξη του μωρού.

Αναμνήσεις από τα υπερηχογραφήματα - Πέντε μητέρες θυμούνται και σχολιάζουν

Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο έχει αλλάξει και πόσο έχουν αναπτυχθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Μοιάζει πραγματικά με ανθρωπάκι τώρα, με τη δική του προσωπικότητα, κάνοντας ακροβατικά, ή πιπιλίζοντας τον αντίχειρά του.

Είναι φυσική κάποια αγωνία σ’ αυτό το υπερηχογράφημα που στοχεύει στην ανίχνευση τυχόν «ανωμαλιών» στην ανάπτυξη του μωρού, την κατάσταση και τη θέση του πλακούντα και την ποσότητα του αμνιακού υγρού. Θα πρέπει όμως να σκέφτεστε ότι ο σκοπός της ανίχνευσης των τυχόν ανωμαλιών είναι η αντιμετώπισή τους τώρα ή σύντομα μετά τη γέννα, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και των δυο σας.

Τι θυμούνται πέντε μαμάδες από τα υπερηχογραφήματα

-«Και στις τρεις εγκυμοσύνες είχα ανακουφιστεί πολύ με τα υπερηχογραφήματα, γιατί σ΄ αυτό το στάδιο μπορούν να αποκαλύψουν πολλές ανωμαλίες, οπότε βλέποντας ότι ήταν όλα καλά, ηρεμούσα», LJ.
-«Καταλάβαινα ότι αν φαίνονταν όλα καλά στο υπερηχογράφημα δεν εξασφάλιζα ένα «τέλειο» μωρό, αλλά ηρεμούσα γνωρίζοντας ότι δεν είχαν βρεθεί σημαντικά προβλήματα υγείας», CH.
-«Είχαμε αποφασίσει με τον σύζυγό μου να μην το πούμε στην οικογένεια μέχρι να δούμε αυτό το υπερηχογράφημα. Ευτυχώς το μωρό μου έμεινε κρυμμένο μέχρι τότε σε μια πολύ μικρή κοιλίτσα. Όταν μας είπαν ότι όλα ήταν καλά, ηρεμήσαμε και απολαύσαμε την εγκυμοσύνη», NK.
-«Αν και ηρέμησα μετά το υπερηχογράφημα, δεν ολοκληρώθηκε στην πρώτη επίσκεψη, γιατί ο γιος μου ήταν σε περίεργη θέση και δεν ήταν δυνατή η λεπτομερής εξέταση της καρδιάς και του προσώπου του. Όταν μου έδωσαν νέο ραντεβού, ήμουν σίγουρη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και ο υπερηχογραφιστής μου το έκρυβε. Στο μεσοδιάστημα είχε περάσει κάθε πιθανή σκέψη από το μυαλό μου. Οι ανησυχίες μου όμως ήταν περιττές και η δεύτερη εξέταση ήταν απολύτως φυσιολογική. Νομίζω είναι σημαντικό να έχουμε στο νου μας ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα ενός μικρού προβλήματος, αλλά η πιθανότητα αν είναι όλα φυσιολογικά είναι πολύ μεγαλύτερη», MG.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved