Η μοναδική συμβουλή που όλες οι μαμάδες πρέπει να ακούσουν

Η στιγμή που επιστρέφετε στο σπίτι από το μαιευτήριο κρατώντας το μωρό σας, είναι πρωτόγνωρη και ασύγκριτη.

Η μοναδική συμβουλή που όλες οι μαμάδες πρέπει να ακούσουν

Ταυτόχρονα, νοιώθετε τη ζωή σας να εκτυλίσσεται σε ένα άλλο σύμπαν, όπου κυριαρχούν οι πάνες, τα μπιμπερό, τα θήλαστρα, τα μωρουδιακά αλλά και ένα κρεβάτι που σας προ(σ)καλεί να ξαπλώσετε το κουρασμένο σας κορμί.

Γράφει η Νίκη Παπανικολάου

Ειδικά αν είστε νέα μαμά, αναρωτιέστε αν θα μπει ένα τέλος σε αυτό το κυκλικό non stop πρόγραμμα. Αναζητάτε πληροφορίες στο ίντερνετ, ρωτάτε φίλους και γνωστούς τι μπορεί να σημαίνει το χρώμα που έχουν τα κακά του μωρού σας, αν είναι φυσιολογικό να κοιμάται άστατα, να τρώει ανά δύο ώρες, να κλαίει με το παραμικρό!

Οι απαντήσεις πολλές, διαφορετικές και συγκεχυμένες. Καμία όμως δεν σας εφησυχάζει, δεν σας δημιουργεί την ασφάλεια και τη σιγουριά που θέλετε να νοιώσετε. Καμία δεν είναι αρκετή ώστε να σας επιτρέψει να γείρετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι και να κοιμηθείτε για λίγο ήρεμα, χωρίς το άγχος ό,τι κάτι δεν έχετε κάνει σωστά.

Και κάπου εκεί, ανάμεσα στις ενοχές, τις τύψεις, το άγχος, την κούραση, την ανασφάλεια, συνειδητοποιείτε κάτι απλό και λυτρωτικό συνάμα:Η καλύτερη συμβουλή που έχετε ακούσει είναι « Κάντε ό,τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς».

Ναι, ακούγεται πολύ εύκολο. Πραγματικά όμως, αν ξεπεράσετε το άγχος των πρώτων ημερών και επικεντρωθείτε στο μωρό σας, θα συνειδητοποιήσετε ό,τι μπορείτε να μάθετε πολλά από το μικρό αυτό πλασματάκι. Αν είναι λαίμαργο, από τον τρόπο που τρώει, αν είναι ανήσυχο, από τον τρόπο που κοιμάται, αν πονάει, από το κλάμα του...

Αν παραμείνετε ψύχραιμη, μπορείτε να εφαρμόσετε όλα όσα έχετε διαβάσει για την ανατροφή ενός παιδιού και να αξιοποιήσετε το σύνολο των συμβουλών που έχετε κρατήσει στην πίσω πλευρά του κεφαλιού σας.

Να είστε σίγουρες ότι μεγαλώνετε το παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο, ακόμα και αν δεν αισθάνεστε έτσι.

Και να θυμάστε, είστε μια καλή μαμά γιατί προσπαθείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved