7 καθημερινές συνήθειες που θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας

Υπάρχουν μέρες που η διάθεσή μας δεν είναι καλή. Μας φταίνε τα πάντα, χωρίς προφανή λόγο.

7 καθημερινές συνήθειες που θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας

Όμως, υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια. Αρκεί να υιοθετήσουμε ορισμένες συνήθειες, απλές, που όμως έχουν άμεσα αποτελέσματα. Το αποδεικνύουν και οι έρευνες.

1. Φρέσκα λουλούδια στο σπίτι
Έρευνα του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι όσοι έχουν λουλούδια στο σπίτι τους (όχι μόνο στο μπαλκόνι ή τον κήπο) για μια εβδομάδα, ανέφεραν ότι είχαν περισσότερο ενέργεια και λιγότερο άγχος.
2. Ξοδέψτε «σοφά»
Σε μια μελέτη του 2014, οι ερευνητές του Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που είχαν επενδύσει τα χρήματά τους όχι για υλικά αγαθά αλλά για ένα ταξίδι ή βιβλία, ήταν πιο ευτυχισμένοι.
3. Μειώστε τα αναψυκτικά και το αλκοόλ
Η κατανάλωση αναψυκτικών, που ξεπερνούν τα τέσσερα ποτήρια την ημέρα αυξάνουν κατά 30% τον κίνδυνο κατάθλιψης ,ενώ ο καφές ( ακόμα και τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα) μειώνει τον κίνδυνο κατά 10% , σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 στο PLoS One.
4. Βιταμίνη D- Ενισχύστε τον οργανισμό σας
Μια μελέτη σε 12.000 άτομα το 2012 διαπίστωσε ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη. Η πιο σημαντική ίσως ιδιότητα της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου. Επίσης, η βιταμίνη D διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
5. Ασκηθείτε τακτικά
Ξεκινώντας μια ρουτίνα γυμναστικής μεταξύ των ηλικιών 20 και 40,τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά περίπου 16%, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA Psychiatry το 2014.
6. Μειώστε το Facebook ...
Κι όμως η περιήγηση στο ίντερνετ και ειδικότερα στο Facebook δεν ψυχαγωγεί, αντίθετα προκαλεί ένα αίσθημα δυστυχίας και μη ικανοποίησης των ανθρώπων από τη ζωή τους. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μελέτη του 2013 του Πανεπιστημίου του Michigan.
7. Διαλογιστείτε
Ο διαλογισμός βοηθά -ορισμένους - ανθρώπους να καταπολεμήσουν το άγχος ακόμα και την κατάθλιψη που νοιώθουν, υποστηρίζει έρευνα του Johns Hopkins που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο JAMA Internal Medicine.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved