Πώς να απολαύσετε τη μητρότητα χωρίς να καταρρεύσετε

Η μητρότητα είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή σας και θα σας χαρίσει μοναδική αίσθηση ολοκλήρωσης.

Πώς να απολαύσετε τη μητρότητα χωρίς να καταρρεύσετε

Επειδή όμως το νεογέννητο θα απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς της είναι σημαντικό να εξοικονομήσετε χρόνο για τον εαυτό σας. Πολλές νέες μητέρες χάνουν την ταυτότητά τους και βλέπουν τον εαυτό τους ως προέκταση αυτού του μικροσκοπικού αλλά ιδιαίτερα απαιτητικού βρέφους.

-Οι συγγενείς και οι φίλοι θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια μόλις έρθει το μωρό και μπορεί κάποιες στιγμές να θεωρήσετε υπερβολικό τον ενθουσιασμό τους. Αφήστε τους να σας βοηθήσουν λίγο με τη φροντίδα του μωρού αλλά αποφύγετε το ρόλο της οικοδέσποινας καθώς θα πρέπει να αναπαύεστε όσο περισσότερο γίνεται.
-Μπορείτε να ρυθμίσετε με τη μητέρα σας ή με κάποια φίλη να έρχεται τις πρώτες ημέρες για μία δύο ώρες να σας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, όπως το πλύσιμο των ρούχων, την καθαριότητα και το μαγείρεμα.
-Μην επιχειρήσετε να πιέσετε το μωρό σας ώστε να προσαρμοστεί σο δικό σας ρυθμό. Είναι προτιμότερο να προσαρμοστείτε εσείς στο δικό του, τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες. Προσπαθήστε να κοιμάστε όταν κοιμάται εκείνο για να μην πάθετε υπερκόπωση.
γυμναστική σε τακτική βάση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, αρκεί να μην γίνεται αργά το απόγευμα ή το βράδυ, γιατί μπορεί να δυσκολευτείτε να χαλαρώσετε.
-Καλλιεργείστε τις σχέσεις σας. Μην χάνεστε από τους φίλους σας. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να τους βλέπετε από κοντά ή όσο συχνά θα θέλατε, επικοινωνήστε μαζί τους τηλεφωνικώς.
-Όσο μεγαλώνει το μωρό και ο θηλασμός περιορίζεται ή τα γεύματά του είναι συγκεκριμένα, θα σας κάνει καλό να βγαίνετε λίγοι από το σπίτι για μία βόλτα στα μαγαζιά ή για έναν καφέ.
-Εάν έχετε καταλάβει ότι υποφέρετε από επιλόχεια κατάθλιψη ζητήστε άμεσα βοήθεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved