«Μπορείς να γίνεις αυτό που θέλεις, αρκεί να το προσπαθήσεις»

Κάπου διάβασα το γνωμικό «δεν είναι αφορμή η νέα χρονιά ώστε να αλλάξεις , είναι ο εαυτός σου που στο ζητάει», και συμφωνώ απόλυτα.

«Μπορείς να γίνεις αυτό που θέλεις, αρκεί να το προσπαθήσεις»

Γράφει η Ελευθερία Παπαδάκη

Δεν φτάνει μόνο επειδή πέρασε ένας χρόνος, και υποδεχτήκαμε τον καινούριο να βάζουμε νέους στόχους . Εάν το θέλουμε μπορεί να γίνεται κάθε ημέρα.

Συχνά ακούω μαμάδες που παραπονιούνται πως κάθε ημέρα είναι ίδια για εκείνες, δηλαδή ξυπνάνε, μαγειρεύουν, κοιτάνε το παιδί τους και όλα φαντάζουν ίδια. Όμως δε είναι , με ρωτάνε πως γίνεται να βρουν κάτι ενδιαφέρον να κάνουν. Σαφώς και γίνεται. Κάθε ημέρα είναι διαφορετική, δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει οπότε βρες κάτι να κάνεις. Πάντα υπάρχει κάτι που δε το ξέρεις. Μπορείς να αποκτήσεις ένα χόμπι, να βάλεις ένα μικρό στόχο και να τον κατακτήσεις. Πάντα υπάρχει κάτι, αρκεί να το θες.

Για παράδειγμα, υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια στην πόλη σου. Ψάξε, βρες αφιέρωσε μια ώρα της ημέρας στον εαυτό σου και όλα θα είναι διαφορετικά. Απλά μη μένεις αδρανής. Γιατί η αδράνεια σκοτώνει. Βρες ένα χόμπι, κάλεσε μια φίλη, περπάτησε μια ώρα , διάβασε ένα βιβλίο . Τόσο όμορφα πράγματα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία.

Ξεκινά ένα χόμπι με το παιδί σου. Για παράδειγμα χορό, κλείσει τον υπολογιστή και αφιέρωσέ του ποιοτικό χρόνο. Πηγαίνετε στο πάρκο, χορέψτε, δείτε μια ταινία. Εάν κάθε ημέρα κάνεις και κάτι διαφορετικό, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Αυτό κάνω και φροντίζω να μην περνάει λεπτό ανεκμετάλλευτο.

Επίσης, χρησιμοποίησε τον χρόνο που περνάς στο Ίντερνετ ποιοτικά. Μην αναλώνεσαι στο να διαβάζεις άχρηστες ειδήσεις, βρες συνταγές, διάβασε τις ειδήσεις, ενημερώσου για ότι συμβαίνει γύρω σου. Βρες παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, και προσπάθησε να διοχετεύσεις την ενέργεια σου σε ωραία πράγματα.

Μπορείς να γίνεις αυτό που θέλεις, αρκεί να το προσπαθήσεις. Δεν χρειάζονται πολλά , καλή θέληση και λίγη προσπάθεια παραπάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved