10 πράγματα που πρέπει να κάνουν όλες οι μαμάδες κάθε μέρα!

Η καθημερινότητα πολλές φορές φθείρει έναν άνθρωπο είτε είναι γυναίκα είτε είναι άνδρας. Και όταν λέμε «καθημερινότητα» εννοούμε την καθημερινή ρουτίνα και το άγχος που κάνει μια γυναίκα να σκέφτεται τα ανούσια πράγματα της ζωής της, κάνοντάς τη να ξεχνά τα πιο σημαντικά.

10 πράγματα που πρέπει να κάνουν όλες οι μαμάδες κάθε μέρα!

Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά τα παιδιά της και ο άνδρας της. Οι άνθρωποι που ζουν μαζί της και που είναι οι αποδέκτες της καλής και της κακής ψυχολογικής της διάθεσης. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που την κάνουν να χαμογελάει με ένα τους καινούριο κατόρθωμα ή με ένα αστείο που άκουσαν στο σχολείο. Είναι όμως και εκείνοι οι άνθρωποι που δέχονται τα «πυρά» μιας μαμάς αν δεν είναι το σπίτι μαζεμένο ή αν δεν γίνονται όλα όπως εκείνη θεωρεί πώς είναι σωστά!

Αυτό θα πρέπει να αλλάξει, για αυτό μαμάδες, βάλτε τα κάτω και σκεφτείτε τι πραγματικά πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να είστε τόσο εσείς όσο και οι γύρω σας, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

  1. Αγκαλιάστε τα παιδιά σας ακόμη και αν είναι έφηβοι. Φροντίστε να τα αγκαλιάζετε για περίπου 10 λεπτά τη μέρα όπως όταν ήταν μωρά.
  2. Σταματήστε ό,τι και αν κάνετε και χαμογελάστε στα παιδιά σας κάθε φορά που περνούν από δίπλα σας. Αυτό το μικρό χαμόγελο τα κάνει να σκέφτονται ότι χαίρεστε που τα βλέπετε.
  3. Φροντίστε να τρώτε μία φορά την ημέρα ως οικογένεια. Αν δεν είναι το πρωινό, ας είναι το μεσημεριανό και αν όχι το απογευματινό ή το βραδινό.
  4. Ξυπνήστε 15 λεπτά νωρίτερα από όλους και πιείτε με την ησυχία σας τον καφέ σας έπειτα ετοιμαστείτε και ζητήστε από την οικογένειά σας να ξυπνήσει.
  5. Πάρτε βαθιές πεντάλεπτες ανάσες πριν από κάθε έκρηξη.
  6. Παίξτε με τα παιδιά σας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό θα σας κάνει να θυμηθείτε τα δικά σας παιδικά χρόνια και θα γίνετε για λίγο παιδιά.
  7. Βρείτε χρόνο να μιλήσετε με τον σύζυγό σας-σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πείτε τα νέα σας και ανταλλάξτε απόψεις για θέματα που σας αγχώνουν.
  8. Πάντα να λέτε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε και πόσο όμορφο είναι! Αποδεχτείτε το!
  9. Γελάστε! Αν διαπιστώσατε πώς όλη μέρα δεν έχετε γελάσει καθόλου, βρείτε ένα αστείο βίντεο για να γελάσετε με την καρδιά σας.
  10. Πριν ξαπλώσετε για ύπνο, δώστε από ένα φιλί στο κάθε σας παιδί, χαμογελάστε τους και κάντε το ίδιο και στον σύντροφό σας. Έπειτα σκεφτείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να νιώσετε όμορφα και τι όχι, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να αποφύγετε τα δυσάρεστα και να ξανακάνετε τα ευχάριστα!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved