Δέκα πράγματα που θα έκαναν όλες τις μαμάδες χαρούμενες!

Και οι μαμάδες έχουν ψυχή και οι μαμάδες δικαιούνται κάποιες μέρες ευτυχίες και χαλάρωσης. Πώς όμως θα το καταφέρουν αυτό, όταν όλα περνούν από τα χέρια τους; Όταν όλα πρέπει να τα κάνει εκείνη;

Δέκα πράγματα που θα έκαναν όλες τις μαμάδες χαρούμενες!

Να μαγειρέψει, να πλύνει, να σιδερώσει, να μαζέψει το σπίτι, να πλύνει τα παντζούρια, να πλύνει το μπαλκόνι, και όλα αυτά αφού γυρίσει από τη δουλειά και αφού έχει αφιερώσει και αρκετό χρόνο στα παιδιά της για να παίξουν μαζί.

Θα απευθυνθούμε λοιπόν στους άνδρες και συζύγους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αλήθεια, τι θα μπορούσε να κάνει μια μαμά χαρούμενη έστω και για λίγο; Εμείς βρήκαμε 10 πράγματα που θα έκαναν μια μαμά χαρούμενη. Ποια είναι αυτά; Δείτε παρακάτω!

1. Να γυρίσει μια μέρα στο σπίτι και να βρει έστω την κουζίνα, ή το σαλόνι ή τα δωμάτια μαζεμένα, καθαρισμένα και περιποιημένα.

Για εκείνη θα ήταν απόλαυση να κάτσει στον καναπέ να χαλαρώσει, αντί να ανασκουμπωθεί για να πλύνει τα πιάτα που άφησε το πρωί στον νεροχύτη επειδή δεν προλάβαινε.

2. Να βρει το καπάκι της τουαλέτας κλειστό, τη λεκάνη καθαρή και τον νιπτήρα χωρίς κανένα ίχνος οδοντόκρεμας.

Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο αλήθεια. Πάρτε ένα μαντηλάκι αντισηπτικό από το ντουλάπι, περάστε μία φορά τη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και καθώς θα πλένετε τα χέρια σας, καθαρίστε την οδοντόκρεμα που έσταξε στον νιπτήρα.

3. Κάντε για μια φορά εσείς τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, μαζί με τα παιδιά και αφήστε τη στο σπίτι.

Φροντίστε όμως να έχετε γράψει σε λίστα το τι πρέπει να αγοράσετε και από ποιο διάδρομο ώστε να μην την ενοχλείτε στο τηλέφωνο.

4. Βοηθήστε τη να απολαύσει το φαγητό της.

Κάθε φορά που τα παιδιά θα είναι έτοιμα να «βουτήξουν» στο πιάτο της για να της πάρουν την τελευταία μπουκιά, απλά διαθέστε τη δική σας.

5. Αφήστε τη να χαρεί την αναρρωτική της άδεια.

Όταν είναι άρρωστη, είναι πραγματικά άρρωστη. Οπότε αντί να κάνει όλα εκείνα που κάνει κάθε φορά ακόμη και όταν δεν είναι άρρωστη, αφήστε τη να απολαύσει την αρρώστιά της, στο κρεβάτι, μόνη χωρίς συνεχείς ενοχλήσεις και φωνές όπως «Μαμάα»!

6. Μην τη ρωτάτε: «Μα καλά, τι κάνεις όλη μέρα;»

Αντ' αυτού ζητήστε της να ανταλάξετε μια μέρα θέσεις ώστε να διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι, τι κάνει όλη μέρα!

7. Κάντε της μασάζ, χωρίς να τη ρωτήσετε αν θέλει.

Θέλει! Αλλά ποτέ δεν θα σας το ζητήσει, οπότε πάρτε την πρωτοβουλία και χαρίστε της ένα χαλαρωτικό μασάζ στο τέλος της μέρας.

8. Πάρτε τα παιδιά και πηγαίνετε μια βόλτα.

Αν θέλει να κάνει τις δουλειές της με την ησυχία της αυτό είναι κάτι που θα την χαροποιήσει ιδιαίτερα. Και γρήγορα θα τελειώσει τις δουλειές της και εσάς δεν θα έχει «μέσα» στα πόδια της για να την καθυστερείτε.

9. Κανονίστε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο.

Στείλτε τη στο σούπερ μάρκετ, αφήστε τα παιδιά στην μαμά ή την πεθερά σας, μαγειρέψτε της και απολαύστε μία μέρα αποκλειστικά για εσάς.

10. Δείξτε της κατανόηση

Πάντα να της λέτε πόσο νόστιμο είναι το φαγητό που ετοίμασε, έκανε κόπο για αυτό. Πάντα να της δείχνετε ότι την καταλαβαίνετε και πάντα να την βοηθάτε στις δουλειές όσο μπορείτε. Ποτέ δεν θα σας ζητήσει βοήθεια, αλλά να ξέρετε ότι την χρειάζεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved