5 χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνεις φίλες άλλες μαμάδες

Το να κάνεις - και να κρατάς- ενήλικες φιλίες δεν είναι πάντα εύκολο.

5 χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνεις φίλες άλλες μαμάδες
Bigstock

Σύμφωνα με ένα παλιό αφρικανικό ρητό χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις ένα παιδί, αλλά ένα πράγμα που μερικές φορές αγνοείται είναι πόσο σημαντικό είναι να έχεις φίλες άλλες μαμάδες σε αυτό το χωριό.

Να έχεις, δηλαδή, κάποια φίλη να πιείτε έναν καφέ και να συζητήσετε με ειλικρίνεια για τους «αγώνες» που δίνετε καθημερινά. Να έχεις κάποια να γελάς (ή να κλάψεις) μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα. Το να έχεις κάποια που ξέρει ακριβώς τι περνάς επειδή το περνάει και εκείνη.

Είναι δύσκολο να κάνεις φίλες άλλες μαμάδες και εκείνες που έχεις ήδη μπορεί να είναι αδύνατο να βρεθείτε λόγω διαφορετικών προγραμμάτων. Ή έτσι φαίνεται.

Η Katie Calabrese ( @katie_calabrese ), μητέρα τεσσάρων παιδιών, μοιράστηκε στο προφίλ της στο Instagram κάποιες συμβουλές που της έμαθε η μαμά της σχετικά με το πώς να κάνει «μαμαδίστικες» φιλίες και ίσως η καλύτερη λύση είναι να προσκαλέσεις εκείνη την μαμά που το παιδί σου κάνει παρέα και συμπάθησες στον «ατελή κόσμο» σου (το σπίτι ). Ως μαμά και εκείνη γνωρίζει σίγουρα ότι το σπίτι δεν «αυτοκαθαρίζεται» με κάποιον μαγικό τρόπο.

https://www.instagram.com/reel/C3qph5cJUeY/

1. Πρότεινε να πιείτε έναν καφέ στο σπίτι

Ακόμα κι αν το σπίτι δεν είναι τέλεια τακτοποιημένο και καθαρό! Οι άνθρωποι αγαπάμε την αίσθηση του να μας καλωσορίζει κάποιος στον χώρο του. Με αυτή την πρόσκληση θα πετύχεις μια γλυκιά χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

2. Γίνε ακροάτρια

Σταμάτα αυτό που κάνεις και κάθισε. Φτιάξε και λίγο καφέ. Ζέστανε την τσαγιέρα. Ψήσε μερικά μπισκότα και κουβεντιάστε παρέα.

3. Είναι εντάξει να αφήσεις για λίγο τα παιδιά

Άσε τα παιδιά να τρέξουν και να παίξουν. Μερικές φορές αυτό το διάλειμμα είναι απαραίτητο για λίγη χαλάρωση. Το χρειάζεσαι.

4. Ζήτα βοήθεια

Θες να βάψεις την κρεβατοκάμαρα; Γιατί να μην προσκαλέσεις έναν φίλο ή μια φίλη και να το κάνετε μαζί; Θα ήταν μια πολύ διασκεδαστική ιδέα.

5. Στείλε μήνυμα

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σημαντικό, μερικές φορές στη μέση της ημέρας είναι απλά ωραίο να λαμβάνει κανείς ένα μήνυμα που να γράφει «Έχω να σου πω αυτό το τρελό πράγμα που μου συνέβη σήμερα…» που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μόνη στην τρέλα της καθημερινότητας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ωραίο δείπνο ή ένα βράδυ για κοκτέιλ δεν είναι ένας φανταστικός (και πολύ απαραίτητος) τρόπος για να περάσεις χρόνο με άλλες μαμάδες.

Απλώς, οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να συνδυάσεις την καθημερινή ζωή και να περάσεις χρόνο με εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο «ίδιο μήκος κύματος».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved