Τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου

Πώς μπορεί όμως ένας γάμος να μείνει βράχος ακλόνητος στις φουρτούνες της ζωής;

Μαρία Πετρίδη
Τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου
Bigstock

Ο έρωτας, τα έντονα συναισθήματα, ο ενθουσιασμός, τα όνειρα, η επιθυμία του «μαζί», η πίστη του «για πάντα», ενώνουν τις περισσότερες φορές, δύο συντρόφους με «τα δεσμά» του γάμου.

Τα «δεσμά» που με λαχτάρα ονομάζουν «ευτυχία», ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας αγάπης, πίστης, αφοσίωσης.

Πώς μπορεί όμως ένας γάμος να μείνεις βράχος ακλόνητος στις φουρτούνες της ζωής και στην φθορά της δύσκολης (πολλές φορές) καθημερινότητας;

Ένας πετυχημένος γάμος αποτελεί το αποτέλεσμα συνειδητών προσπαθειών και συνεργασίας μεταξύ δύο ανθρώπων. Αν και κάθε σχέση είναι μοναδική, υπάρχουν μερικά κοινά μυστικά που μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία ενός ενισχυμένου δεσμού

1. Επικοινωνία και ειλικρίνεια: Η ειλικρίνεια και η ανοιχτή επικοινωνία είναι βασικά στοιχεία ενός υγιούς γάμου. Το να μοιράζεστε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρά σας βοηθάει να δημιουργηθεί ένα αίσθημα κατανόησης και συνεννόησης. Ο καλοπροαίρετος διάλογος είναι η γέφυρα που αντέχει στις καταιγίδες , ενώνει τις αντιθέσεις, εξαφανίζει τις αποστάσεις.

  1. Σεβασμός στην προσωπικότητα: Κάθε άτομο είναι μοναδικό και φέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά και προσδοκίες. Ο σεβασμός προς τις διαφορές ανοίγει τον δρόμο για την αποδοχή και την αγάπη χωρίς όρους. Να θυμάστε: «Σε αγαπώ για αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θα ήθελα να είσαι.
  1. Κοινοί Στόχοι και Σχέδια: Η κοινή εργασία για επίτευξη κοινών στόχων δημιουργεί μια συναισθηματική σύνδεση. Το να έχετε κοινό όραμα για το μέλλον βοηθά στην ενίσχυση της σχέσης σας.Διατηρεί το ενδιαφέρον για δραστηριότητα, προβληματισμό, διάλογο και πάνω από όλα μοίρασμα σε σημαντικά κεφάλαια της ζωής.
  2. Χρόνος για τον άλλον: Στη καθημερινότητα της ζωής, ο χρόνος για τον σύντροφο είναι πολύτιμος. Αφιερώστε χρόνο για κοινές δραστηριότητες και συντηρήστε την έντονη συναισθηματική σύνδεση. Ο χρόνος που αφιερώνετε στον-στην σύντροφο είναι επένδυση στην ευημερία και την ποιότητα ενός γάμου.
  1. Διαχείριση των συγκρούσεων: Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά η διαχείρισή τους είναι καθοριστική. Μάθετε να ακούτε, να συζητάτε με σεβασμό, και να βρίσκετε κοινές λύσεις. Φτιάξτε κώδικες διαχείρισης συγκρούσεων. Δικούς σας μυστικούς κώδικες και τηρήστε τους με θρησκευτική ευλάβεια.
  1. Η αφοσίωση είναι άλλο ζωτικό συστατικό: Οι επιτυχημένοι σύντροφοι επιδεικνύουν αφοσίωση στον άλλον, δείχνοντας τη δέσμευσή τους μέσα από πράξεις και λέξεις.

Όλα τα παραπάνω όμως προϋποθέτουν την ύπαρξη της αγάπης.

petiximenosgamos-mistika.jpg

Η αγάπη είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για την εφαρμογή «των μυστικών» ενός πετυχημένου γάμου.

Ο έρωτας που έγινε πόθος, λαχτάρα, επιθυμία, ανυπομονησία, όνειρο και ωρίμασε χωρίς να σβήσει, δίνοντας την θέση του στην ιερή ανυπέρβλητη αγάπη.

Όταν ο έρωτας μεταλλάσσεται σε βαθιά ειλικρινή αγάπη, κρατώντας την φλόγα του άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο αναμμένη, τότε ο γάμος είναι η κιβωτός που θα διαφυλάξει τα παιδιά της από οποιαδήποτε απειλή.

Αγαπημένοι μου, αγαπάμε και είμαστε υπερήφανοι για τον, την σύντροφο μας.

Θέλουμε να προοδεύει, δεν μας ενοχλεί η επιτυχία του, της.

Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την επίτευξη των ονείρων τους.

Είμαστε φίλοι, μοιραζόμαστε ότι μας απασχολεί και ναι θέλουμε να είναι ο άνθρωπος μας ευτυχισμένος χαρούμενος, γελαστός .

Μοιράζουμε αγκαλιές, τρυφερότητα και ξέρουμε να ζητάμε συγγνώμη για τις άτυχες στιγμές μας.

Κάθε επιτυχημένος γάμος έχει περάσει φουρτούνες και δύσκολες στιγμές.

Ναι δεν είναι εύκολο αλλά από την άλλη ό,τι είναι όμορφο, ό,τι αξίζει, είναι δύσκολο.

Όταν φτάσει όμως η στιγμή μέσα από χαρές, λύπες, αγώνες και πολύ αγάπη να κρατάς το ίδιο χέρι ρυτιδωμένο πια, βολτάροντας και χαζεύοντας σε ένα ακόμη ηλιοβασίλεμα που φέρνει τόσες αναμνήσεις, θα ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι «ναι άξιζε τον κόπο» και τότε ίσως σκεφτείς ότι τελικά αυτή είναι η πραγματική ευτυχία.

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life Coach

www.monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi
Youtube: MonoEsyMporeis

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved