Τρεις λόγοι που κάνουν κάθε μαμά να νιώθει ενοχές

Σίγουρα μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι, όμως αυτοί οι τρεις λόγοι κάνουν σχεδόν κάθε μαμά  να έχει τύψεις κι ενοχές.

Τρεις λόγοι που κάνουν κάθε μαμά να νιώθει ενοχές

Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα ύπουλο.... Μοιάζει σαν ένα αόρατο τέρας που ψιθυρίζει συνεχώς στο αυτί μας τα χειρότερα για εμάς επηρεάζοντας την αυτοπεποίθησή μας, την ευτυχία, την συναισθηματική μας ισορροπία.

Οι λόγοι που αισθανόμαστε ενοχές…άπειροι. Πάντα ξεπηδά στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας μια αφορμή για να νιώσουμε ότι δεν κάναμε κάτι σωστά, ότι δεν προσπαθήσαμε περισσότερο, δεν αφιερώσαμε τον χρόνο που έπρεπε.

Ωστόσο υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους κάθε μαμά νιώθει ενοχές παρότι αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να φιμώσει αυτή τη μικρή εσωτερική φωνή που προσπαθεί να την κάνει να αισθάνεται άσχημα όλη την ώρα.

mama-enoxes-2.jpg

Πότε αισθανόμαστε ενοχές:

Όταν χρησιμοποιούμε την τηλεόραση ως μπέιμπι σίτερ

Μπορεί οι περισσότερες να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε δημόσια αλλά είναι γεγονός ότι η τηλεόραση συχνά είναι η αγαπημένη μας νταντά. Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε, να καθαρίσουμε, να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, να ασκηθούμε στο σπίτι ή να διαβάσουμε, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, συνήθως καταφεύγουμε στη λύση της τηλεόρασης. Ναι δεν είναι σωστό, είναι όμως μια λύση.

Τι προτείνουν οι ειδικοί; Να επιλέγουμε το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά και να ελέγχουμε το χρόνο που περνούν μπροστά στην οθόνη. Το κλειδί είναι το μέτρο.

Όταν δεν μαγειρεύουμε υγιεινά

Πολύ θα θέλαμε η διατροφή μας να είναι σούπερ υγιεινή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Και το προσπαθούμε, πολύ. Όμως υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρουμε τι άλλο να μαγειρέψουμε, που δεν έχουμε διάθεση να αφιερώσουμε πάνω από 15 λεπτά στην κουζίνα και ναι, δίνουμε πρόχειρο φαγητό στα παιδιά.

Είναι τόσο κακό; Ξέρουμε ότι θα αρέσει στα παιδιά και δεν θα παραπονεθούν. Για να μην αισθανόμαστε ενοχές, πάντως, ας σκεφτόμαστε ότι και σε αυτή την περίπτωση το κλειδί είναι το μέτρο.

enoxes-mias-mamas.jpg

Όταν φωνάζουμε στα παιδιά

Ποια μαμά δεν έχει φωνάξει έστω και μια φορά στο παιδί της; Όταν ηρεμούμε ζητάμε συγγνώμη, εξηγούμε την κατάσταση και δίνουμε την υπόσχεση να μην το επαναλάβουμε.

Δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε ενοχές παρά μόνο αν χάνουμε τον έλεγχο καθημερινά και υψώνουμε τη φωνή μας με το παραμικρό. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να ηρεμήσουμε.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved