Τι μπορούν να κάνουν οι μαμάδες για να ανακτήσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση

Πώς οι μαμάδες θα πιστέψουν στον εαυτό τους ( ξανά).

Τι μπορούν να κάνουν οι μαμάδες για να ανακτήσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση
Bigstock

Η μητρότητα είναι δύσκολη. Συναρπαστική, αλλά δύσκολη. Κι αυτό, γιατί είναι μια «δουλειά» που δεν μοιάζει με καμιά άλλη καθώς η μαμά πρέπει να είναι alert 24 ώρες το 24ωρο.

Πρέπει να ξέρει πού είναι τα παιδιά της, τι κάνουν, τι χρειάζονται, ποιες είναι οι ανάγκες τους, οι υποχρεώσεις τους, οι δραστηριότητές τους και πολλά πολλά άλλα.

Καθώς συσσωρεύονται όλες αυτές οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις της μητρότητας, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η αυτοπεποίθηση της μητέρας μπορεί πέσει στα τάρταρα.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσει ότι δεν κάνει κάτι σωστά, ότι δεν έχει δυνάμεις να συνεχίσει.

Αυτό που χρειάζονται όμως - όλες οι μαμάδες- είναι ένα διάλειμμα για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Δεν είναι σίγουρο ότι όλες με την ίδια ευκολία θα πάρουν τα πάνω τους, όμως ένα είναι βέβαιο, αξίζει να δοκιμάσουν.

monaxiki-mitrotita.jpg

Αυτοφροντίδα

Οι μαμάδες αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο φροντίζοντας τους άλλους ανθρώπους που συνήθως ξεχνούν τον εαυτό τους. Ο καλύτερος τρόπος για να πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους, είναι να βρουν χρόνο για τις ανάγκες τους . Όταν στη μαμά αρέσει η εμφάνισή της, θα αισθάνεται καλύτερα και πιο ικανή να αντιμετωπίσει την ημέρα και όλες τις προκλήσεις. Μπορεί να χρειαστεί να ξυπνά 10 λεπτά νωρίτερα ή να ζητά από τον σύντροφό της κάποιες μέρες της εβδομάδας να βάζει εκείνος τα παιδιά για ύπνο, αρκεί να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό της.

Σεβασμός

Σύμφωνα με το Very Well Family , ο τρόπος που μιλάμε για τον εαυτό μας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε για εμάς. Αυτό σημαίνει ότι μια μαμά πρέπει να βεβαιωθεί ότι μιλάει ευγενικά για τον εαυτό της. Μιλώντας καθημερινά δυνατά στον εαυτό της καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μαθαίνει σταδιακά να τον αποδέχεται. Αυτό όχι μόνο τη βοηθήσει να νιώσει καλύτερα αλλά θα αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά δείχνοντας τους πώς να μιλούν για τον εαυτό τους με θετικό τρόπο.

mitrotita-eukoli.jpg

Μάθηση και επικοινωνία

Αν η μαμά συναναστρέφεται με ανθρώπους, ενημερώνεται και προσπαθεί να μάθει νέα πράγματα είναι βέβαιο ότι νιώθει καλύτερα και αυξάνει την αυτοπεποίθησή της.

Η συνεχής μάθηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθεί ότι έχει τον έλεγχο καθώς μπορεί να παρακολουθήσει τι λένε τα παιδιά της, ο περίγυρος, οι παρέες της. Δεν αισθάνεται αποκομμένη, έχει άποψη και μπορεί να την υποστηρίξει.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση συχνά λειτουργεί ως τροχοπέδη στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Είναι σημαντικό λοιπόν η μαμά όχι μόνο να πιστέψει στον εαυτό της και τις ικανότητές της αλλά και δώσει το καλύτερο παράδειγμα στα παιδιά της.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved