Κουρασμένα πόδια: Φυσικές συνταγές για να τα ανακουφίσετε

Μετά από μια κουραστική ημέρα εκείνο που πραγματικά θέλουμε είναι να καθίσουμε στον καναπέ και να ξεκουράσουμε τα ταλαιπωρημένα πόδια μας.

 

Κουρασμένα πόδια: Φυσικές συνταγές για να τα ανακουφίσετε

Συχνά δεν βρίσκουμε την κατάλληλη θέση για να τα «βολέψουμε» ούτε και τον τρόπο για να απαλλαγούμε από τον πόνο ή το πρήξιμο.Το ντους ή το ελαφρύ μασάζ δεν έχουν τα αποτελέσματα που θα θέλαμε και η δυσφορία παραμένει. Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι φυσικοί που μπορείτε να δοκιμάσετε στα κουρασμένα πόδια σας.

-Ποδόλουτρο με σόδα

Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό προσθέστε τέσσερις με πέντε κουταλιές μαγειρική σόδα ( εναλλακτικά χονδρό αλάτι) και κάντε ένα χαλαρό μασάζ στα πόδια σας. Θα τα νιώσετε περισσότερο ανάλαφρα.

-Scrub με καφέ, ζάχαρη και ελαιόλαδο

Ανακατέψτε 3- 4 κουταλιές της σούπας καφέ ( γαλλικό) με αντίστοιχες κουταλιές ζάχαρη και μια κουταλιά ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας, κάνοντας απαλό μασάζ.

-Μασάζ με λάδι καρύδας, ζάχαρη, αιθέριο έλαιο μέντας

Βάλτε σε ένα μπολ ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα στην παλάμη σας, και κάντε μασάζ στα πόδια. Το αιθέριο έλαιο μέντας φρεσκάρει και αναζωογονεί τα κουρασμένα πόδια. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

-Μασάζ με αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο φασκόμηλου

Αναμειγνύετε το αμυγδαλέλαιο με μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και κάνετε μασάζ με απαλές κινήσεις στα πόδια σας τα οποία θα νιώσετε πιο απαλά.

-Scrub με αλάτι, ζάχαρη, μέλι και λεμόνι

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πέντε σταγόνες ελαίου λεμονιού. Κάνετε μασάζ στα πόδια σας, ξεπλένετε και ενυδατώνετε τα πόδια σας με μια φυσική κρέμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να κοιμηθείτε φορώντας καλτσάκια.

-Ποδόλουτρο με θαλασσινό αλάτι, λεβάντα και γλυκερίνη

Σε ζεστό νερό προσθέστε λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας και ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη. Κάντε ποδόλουτρο για μερικά λεπτά και θα νοιώσετε τη διαφορά.

- Συνταγή με γιαούρτι

Αν αισθάνεστε τα πόδια σας να φλέγονται, τότε η επάλειψη τους με δροσερό γιαούρτι είναι η καλύτερη λύση.

https://www.rd.com

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για κρέμα απολέπισης ποδιών με μέλι και λεμόνι
Ξεκουράστε τα πόδια σας με υλικά από την κουζίνα σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved