Μήπως τόσα χρόνια λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο;

Η αλήθεια είναι ότι από την παιδική μας κιόλας ηλικία έχουμε διδαχθεί έναν συγκεκριμένο και απλό τρόπο να λούζουμε τα μαλλιά μας.

Μήπως τόσα χρόνια λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο;

Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλοϊκή, όσο πιστεύουμε και σε πολλές περιπτώσεις το κάνουμε με λάθος τρόπο. Γιατί και το λούσιμο θέλει κάποιες τεχνικές, ώστε να μην καταστρέφεται η τρίχα και να διατηρούμε τα μαλλιά μας υγιή, λαμπερά και ζωντανά.

Δύο κορυφαίοι κομμωτές της Νέας Υόρκης οι Nunzio Saviano και Kyle White αποκαλύπτουν τα «μυστικά» για ένα σωστό λούσιμο. Ιδού:

Ξεκινήστε με ένα ξέβγαλμα

Προτού σαπουνίσετε τα μαλλιά πρέπει να τους κάνετε ένα καλό ξέβγαλμα με ζεστό νερό. Κι αυτό διότι έτσι ανοίγουν οι πόροι και αφαιρούνται τυχόν ακαθαρσίες ή προϊόντα που παγιδευμένα στα μαλλιά.

Αν έχετε μακριά μαλλιά, χρησιμοποιήστε πρώτα το conditioner

Αυτό σίγουρα όσες έχουμε μακριά μαλλιά το κάνουμε λάθος. Γιατί, πριν το σαπούνισμα πρέπει να περνάμε μία μικρή ποσότητα conditioner στις άκρες, ώστε να τις προστατέψουμε και να διατηρηθούν υγιείς. Αν μάλιστα είναι ταλαιπωρημένες, πρέπει να περνάτε conditioner πριν από κάθε σαπούνισμα.

Σαπούνισμα από τις άκρες προς τη ρίζα

Αυτό το ξέρατε; Ξεκινάμε το σαπούνισμα από τις άκρες των μαλλιών και διαδοχικά πηγαίνουμε προς τη ρίζα. Κι αυτό διότι οι άκρες είναι πιο ταλαιπωρημένες και ξηρές σε σχέση με τη ρίζα που είναι νεότερη, άρα και πιο λιπαρή. Όχι υπερβολές στο σαμπουάν Το σαμπουάν με ρέγουλα. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, αφού το σωστό πλύσιμο δεν εξαρτάται από αυτή.

loysimo mallia

Θέλει ευγένεια

Το να τρίβουμε δυνατά τα μαλλιά κατά το λούσιμο, ειδικά στην επιδερμίδα, θεωρείται από πολλούς ότι έτσι καθαρίζει καλύτερα από τις ακαθαρσίες. Αλλά δεν είναι έτσι. Αντίθετα, η υπερβολική τριβή μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα των μαλλιών σας, που οδηγεί σε θραύση και φριζάρισμα. Επίσης, αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις, που μπορεί να μπλέξουν τα μαλλιά σας, ενώ αν τα άκρα είναι ταλαιπωρημένα, λούστε τα απαλά, σχεδόν σα χάδι.

Δεν χρειάζεται πάντα να σαπουνίζετε τα μαλλιά 2 φορές

Αυτό που έχουμε μάθει από την παιδική κιόλας ηλικία, αλλά αναγράφουν και οι συσκευασίες των προϊόντων, είναι πως πρέπει να σαπουνίζουμε 2 φορές τα μαλλιά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Η μία φορά είναι αρκετή. Εκτός και αν τα μαλλιά είναι τόσο βρώμικα, που το πρώτο χέρι δεν παράγει σαπουνάδα.

krema mallion

Ο σωστός τρόπος για τη χρήση conditioner

Για να έχει το conditioner τα επιθυμητά αποτελέσματα, το βάζετε από τη μέση του μήκους των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, μαζεύετε πάνω τα μαλλιά και συνεχίζετε με το ντους σας, αφήνοντας το conditioner στα μαλλιά για να δράσει. Το ξεπλένετε στο τέλος. Να ξέρετε πώς όση περισσότερη ώρα το αφήνετε, τόσο καλύτερα απορροφάται. Επίσης, μη βάζετε στη ρίζα, διότι είναι ήδη λιπαρή και θα λαδώσουν πιο γρήγορα.

Ξεβγάλετε με άφθονο κρύο νερό

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά, είναι να ξεβγάζουμε τα μαλλιά με ζεστό νερό. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται άφθονο κρύο νερό, αφού έτσι θα «κλείσει» η επιδερμίδα σφιχτά, σφραγίζοντας το εξωτερικό στρώμα και κάνοντας τα μαλλιά πιο λαμπερά.

Στο ερώτημα... πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά, η απάντηση είναι: Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, μπορεί να χρειαστεί και κάθε μέρα. Αν είναι κανονικά ή ξηρά, τρεις φορές το πολύ την εβδομάδα.

Πηγή: stylecaster.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved