Φυσικοί τρόποι να ανοίξεις τα μαλλιά σου!

Χαμομήλι, λεμόνι, μέλι θα σε βοηθήσουν να δώσεις πιο ανοιχτούς τόνους στα μαλλιά σου χωρίς βαφή!

Φυσικοί τρόποι να ανοίξεις τα μαλλιά σου!

Aν βαριέστε οικτρά τα κομμωτήρια και τις ξανθιστικές διαδικασίες, η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε, αφού,στο ντουλάπι της κουζίνας υπάρχουν όχι ένα αλλά δέκα φυσικά συστατικά, που αν εφαρμοστούν στα μαλλιά μόνα τους ή σε συνδυασμούς θα δημιουργήσουν μια γλυκιά και φυσικά ηλιοκαμμένη απόχρωση ξανθού!

Λεμόνι
Κλασική, δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή ομορφιάς, το λεμόνι είναι η νούμερο ένα επιλογή όταν θέλουμε να ξανοίξουμε τα μαλλια μας.
Το λεμόνι είναι επίσης διάσημο για τις... ξανοιχτικές του ιδιότητες μόνο που ξηραίνει τα μαλλιά. Για να αποφύγεις το δεύτερο part φτιάξε το εξής μείγμα: ανάμειξε 1/4 της κούπας ζεστό νερό με μια ολόκληρη κούπα χυμό λεμονιού και πρόσθεσε είτε conditioner είτε κάποιο ενυδατικό λάδι. Ανακίνησε καλά. Έπειτα, ψέκασε όλα τα μαλλιά σου και βγες στον ήλιο. Επανάλαβε την διαδικασία ανά μισή ώρα για ακόμη μεγαλύτερο ξάνοιγμα των μαλλιών σου.

Μέλι
Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ξανοίγματος μαλλιών γιατί παράλληλα ενυδατώνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να μην αφήνει τις άκρες ξηρές. Όμως, η αίσθηση του να κολλήσουν τα δάχτυλά σου από μέλι είναι από μόνη της πολύ ενοχλητική, πόσο μάλλον το να το κάνεις επί τούτου στα μαλλιά σου! Ένα καλό trick για να έχεις το ξάνοιγμα που θες χωρίς την ενοχλητική αίσθηση είναι να αναμείξεις το μέλι σε μια κούπα με νερό ή με ξύδι και να το απλώσεις πολύ πιο εύκολα (και να το ξεβγάλεις ακόμη ευκολότερα)! Αφού το κάνεις, πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλάμερ, κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι, πέσε για ύπνο και λούσου το επόμενο πρωί.

Χαμομήλι
Όταν σκεφτόμαστε φυσικό τρόπο ξανοίγματος των μαλλιών ο πρώτος συνειρμός που κάνουμε είναι το χαμομήλι. Βράσε χαμομήλι, λοιπόν και άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα, πέρασε τα μαλλιά σου από την ρίζα μέχρι τις άκρες ή μεμονωμένα κάποιες τούφες που θες να ξανοίξουν περισσότερο και βγες στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά σου. Ο συνδυασμός χαμομήλι και ήλιος ισούται με σίγουρη επιτυχία! Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μια μέρα που θα πας για μπάνιο στη θάλασσα.

Μέλι, κανέλα και χυμός λεμονιού
Αναμείξτε 1 φλιτζάνι μέλι, με χυμό από μισό λεμόνι και δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και προσθέστε στο μείγμα μια χούφτα από conditioner, ώστε ταυτόχρονα να ενυδατώσει τα μαλλιά σας. Απλώστε το καλά, τυλίξτε τα με μία πετσέτα και αφήστε το μείγμα να δράσει όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε με κρύο νερό. Για να αποκτήσετε τις χρυσαφένιες ανταύγειες των ονείρων σας, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές τη διαδικασία.

Όσον αφορά τη συχνότητα, το χαμομήλι μπορείς να το απλώνεις άφοβα ακόμη και κάθε μέρα ενώ το λεμόνι καλό θα ήταν να το περιορίσεις σε μια φορά την εβδομάδα ή ανά δέκα μέρες. Προσοχή, τα μαλλιά σας δεν πρέπει να είναι βαμμένα για να 'πιάσουν' τα υλικά στην τρίχα και να την ξανοίξουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved