Ποιες τροφές βοηθούν να έχεις λευκά δόντια!

Ποιες τροφές βοηθούν να έχεις λευκά δόντια!

Κυρίως ο καφές αλλά και το κόκκινο κρασί, είναι συχνά οι βασικές αιτίες για το κιτρίνισμα των δοντιών. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι τροφές που βοηθούν στη λεύκανσή τους!

  • Πρωτες στη λίστα... οι φράουλες!
    Περιέχουν μηλικό οξύ, ένα ένζυμο που καθαρίζει τους λεκέδες από τα δόντια. Αν θέλεις ένα φυσικό προϊόν λεύκανσης μπορείς να αναμείξεις μαγειρική σόδα με πουρέ φράουλας και να βουρτσίσεις με το μείγμα τα δόντια σου!
  • Ξηροί καρποί, μήλα και αχλάδια!
    Μερικοί ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια προσφέρουν επίσης προστασία από την πλάκα αλλά και τους λεκέδες στα δόντια. Η υφή τους σκληραίνει τα ούλα μειώνοντας τον κίνδυνο ουλίτιδας ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, στα μήλα και τα αχλάδια αυξάνει την παραγωγή σάλιου που είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων.
  • Λεμόνι και μαγειρική σόδα
    Μία ακόμη λύση είναι να ανακατέψετε χυμό λεμονιού με λίγη μαγειρική σόδα. Όταν γίνει ομοιογενές το μείγμα, απλώστε το στα δόντια με λίγο βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό (όχι περισσότερο, γιατί μπορεί να προκαλέσει την ευαισθησία των δοντιών) και βουρτσίστε με οδοντόπαστα τα δόντια σας όπως κάνετε συνήθως. Η λεύκανση είναι προ των πυλών!
  • Και... η μπανάνα!
    Καθαρίστε μια μπανάνα, κόψτε την κομματάκια μέχρι να γίνει πολτός και στη συνέχεια πάρτε το μείγμα και τρίψτε με αυτό τα δόντια (όπως θα κάνατε με μια οδοντόπαστα). Δύο λεπτά αργότερα, βουρτσίστε τα δόντια με την κανονική οδοντόπαστά σας και απολαύστε ένα λευκότερο χαμόγελο.
  • Το πράσινο τσάι και η μαύρη σοκολάτα, βοηθουν στην πρόληψη του κιτρινίσματος!
    Η μαύρη σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη που βοηθά να σκληρύνει η αδαμαντίνη στην επιφάνεια των δοντιών.
    Το πράσινο τσάι περιέχει τανίνες που εμποδίζουν το κιτρίνισμα επειδή εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί επίσης να αποτρέψει την κακή αναπνοή. Το ρόφημα περιέχει επίσης ουσίες όπως οι πολυφαινόλες, που καταπολεμούν τα οξέα.
  • Και φυσικά το τυρί είναι σύμμαχός σας!
    Το ασβέστιο στο τυρί συμβάλει για πιο δυνατά, υγιή δόντια, ενώ μειώνει ταυρόχρονα την πιθανότητα του αποχρωματισμού και της διάβρωσης
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved