«Τα σώματά μας,κρύβουν ιστορίες»-Η εξομολόγηση μιας μαμάς και η φωτογραφία στο Instagram

Με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram η οποία δείχνει τα σημάδια που απέκτησε στην κοιλιά της μετά τον τοκετό και τις επιπλοκές που είχε στην πορεία, η Kari Horn θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις μητέρες να μην νοιώθουν άσχημα για το σώμα τους.

«Τα σώματά μας,κρύβουν ιστορίες»-Η εξομολόγηση μιας μαμάς και η φωτογραφία στο Instagram

Η Kari Horn γέννησε πριν 18 μήνες το γιο της με καισαρική τομή, λόγω επιπλοκών. Ωστόσο, στην πορεία προέκυψε πρόβλημα με την ομφαλοκήλη της και έπρεπε να την αφαιρέσει. Ομως μια απλή διαδικασία εξελήχθηκε ιδιαίτερα επίπονη σωματικά και ψυχολογικά. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της αλλά και τα σημάδια της στο διαδίκτυο γράφοντας στη λεζάντα της φωτογραφίας «Τα μέρη της μητρότητας για τα οποία δεν μιλάμε πολύ». Στο σύντομο κείμενό της γράφει χαρακτηριστικά:

belly


«Μερικές φορές, παρότι ονειρεύεσαι τη γέννηση του παιδιού σου, πρέπει να γεννήσεις εκτάκτως με καισαρική. Μερικές φορές, ακόμα και όταν έχεις φροντίσει την κοιλιά σου με λάδι καρύδας και βιταμίνη Ε, διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τις ραγάδες. Μερικές φορές όταν το μωρό σου είναι μικρό παιδί, μαθαίνεις ότι έχεις όχι 1 αλλά 3 ομφαλοκήλες και θα πρέπει να τις αφαιρέσεις. Μερικές φορές διαπιστώνεις ότι είσαι αλλεργική στους επιδέσμους που έχει χρησιμοποιήσει ο γιατρός και καταλήγεις με εγκαύματα και εξανθήματα στην κοιλιά σου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μη έχω μέρος του αφαλού μου μετά από όλα αυτά, πραγματικά το μόνο που με απασχολεί είναι πώς θα απαλλαγώ από τα υπόλοιπα ράμματα. Οι μητέρες είναι πραγματικά MVPs. Μην μισείτε τον εαυτό σας, κυρίες μου. Είστε όμορφες ανεξάρτητα από το πόσα σημάδια έχετε...»

58cca6fc1d00001d107cf189


Η Horn είπε The Huffington Post ότι αποφάσισε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία, για να νοιώσει η ίδια καλύτερα. Και αυτό έγινε. Τα μηνύματα που έλαβε ήταν πολλά και ενθαρρυντικά και την έκαναν να αισθανθεί πολύ καλύτερα με τον εαυτό της και για όσα είχε περάσει.

58cca70e14000020000702e2

Η Horn ελπίζει ότι η ιστορία της δείχνει τις γυναίκες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις πως δεν είναι μόνες. Θέλει επίσης να συνειδητοποιήσουν οι μητέρες ότι δεν έχει σημασία τι έχουν περάσει ή πώς φαίνονται τώρα. Τα σώματά τους "δημιούργησαν ένα θαύμα» και αυτό είναι μοναδικό." Πρέπει να μάθουν να μιλάνε για ό, τι τις απασχολεί. Οι ιστορίες που κρύβουν τα σώματά μας, μπορούμε να τις μοιραστούμε και με άλλες. Δεν είναι ντροπή", πρόσθεσε η Horn, που πλέον είναι μητέρα τριών παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved