Κατακράτηση υγρών; Αυτή είναι η θεραπεία

Η κατακράτηση υγρών συμβαίνει όταν το σώμα δεν μπορεί να απαλλαγεί από το περίσσιο νερό του οργανισμού. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά πιο συχνά προκαλείται από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο στις γυναίκες, το πολύ αλάτι στη διατροφή ή ως παρενέργεια από κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Κατακράτηση υγρών; Αυτή είναι η θεραπεία

Ως αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών, μπορεί να υπάρξει κάποια διόγκωση του σώματος ειδικά στα πόδια, τους αστραγάλους, τα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι θεραπείας της κατακράτησης υγρών και παρακάτω θα σας δείξουμε ποιοι είναι αυτοί και πώς θα θεραπεύσετε την κατακράτηση υγρών.

#1 Γυμναστική και εφίδρωση
Η άσκηση συχνά απελευθερώνει το υπερβολικό σωματικό υγρό και αυξάνει την κυκλοφορία. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό με τα προβλήματα κατακράτησης υγρών, διότι ο οργανισμός θα ζεσταθεί, θα ιδρώσει και θα αποβάλει τα περίσσεια υγρά, αυξάνοντας έτσι την κυκλοφορία και μειώνοντας την κατακράτηση υγρών στο μέλλον.

#2 Πόδια ψηλά
Κοιμηθείτε με τα πόδια πιο ψηλά από το ύψος της καρδιάς. Απλά τοποθετήστε μαξιλάρια κάτω από τα πόδια σας και βάλτε τα πόδια σας ψηλά όταν κοιμάστε.

#3 Νερό, νερό, νερό
Πιείτε αρκετό νερό. Ειδικά αν γνωρίζετε ότι κατακράτηση υγρών σας οφείλεται σε προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, το πολύ αλάτι στη διατροφή σας ή άλλες δευτερεύουσες αιτίες, το νερό πιθανότατα να έχει θετικό αντίκτυπο. Αγοράστε μπουκάλια του ενός λίτρου και φροντίστε να πίνετε πάνω από 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα.

#4 Διουρητικές τροφές
Φροντίστε να τρώτε, τροφές με διουρητικές ιδιότητες. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος από αυτές αλλά μερικές από αυτές είναι το σέλινο, τα μαρούλια, τα καρότα, τα σπαράγγια, η ντομάτα και το αγγούρι.

#5 Τσάι και καφές; #Νot
Αποφύγετε τα υγρά που αφυδατώνουν το σώμα όπως είναι το τσάι, ο καφές και το αλκοόλ. Αν και η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι διουρητικά, η κατανάλωσή τους θα σας αφυδατώσει και θα επιδεινώσει την κατακράτηση υγρών.

#6 Πείτε «όχι» στο αλάτι
Ελαττώστε την πρόσληψη αλατιού και αλμυρών τροφών. Το πάρα πολύ αλάτι στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών ή ακόμη και να το επιδεινώσει. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλές τιμές νατρίου, αυτά λοιπόν θα πρέπει να αποφεύγονται. Μείνετε μακριά από αλμυρά σνακ, όπως πατατάκια και φιστίκια!

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα θα δείτε ότι η κατακράτηση υγρών μέρα με τη μέρα θα ελαττώνεται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved