Εγκυμοσύνη και πρόσωπο: Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας

Η αντιμετώπιση των αλλαγών που επιφέρει στο σώμα και την επιδερμίδα μας η εγκυμοσύνη μπορεί μερικές φορές να αποτελέσει πρόκληση.

Εγκυμοσύνη και πρόσωπο: Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας

Το «μυστικό» είναι να προσαρμόσετε την καθημερινή περιποίηση του δέρματός σας στις αναμενόμενες αλλαγές της επιδερμίδας σας και να είστε προετοιμασμένες να κάνετε κι άλλες , πιο μικρές, αν χρειαστεί καθώς θα εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σας. Σε κάθε περίπτωση να ακολουθείτε τις οδηγίες για μια υγιή επιδερμίδα που είναι οι εξής:
-Να καθαρίζετε το πρόσωπό σας τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν χωρίς σαπούνι, κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος που έχετε τώρα. Το σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σας τη φυσική λιπαρότητα. Αν εμφανίσετε σπυράκια, τότε η σχολαστική υγιεινή είναι ακόμα πιο αναγκαία.
-Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ καθαριστικό προσώπου στυπτικό. Θα τονώσει το λιπαρό δέρμα και θα καθαρίσει τους φραγμένους πόρους.
-Βάλτε απλόχερα ενυδατική κρέμα στο ξηρό δέρμα. Αν η επιδερμίδα σας σε ορισμένα σημεία εξακολουθεί και είναι ξηρή, απλώστε περισσότερη ενυδατική κρέμα.
-Αν πάλι συνηθίζετε να περιποιείστε τακτικά το δέρμα σας με μάσκες ομορφιάς ή ενυδάτωσης δεν υπάρχει λόγος να διακόψετε τη συνήθεια αυτή. Η περιποίηση του προσώπου δεν θα βλάψει ούτε θα επιδεινώσει τις αλλαγές στο δέρμα σας λόγω εγκυμοσύνης. Φροντίστε μόνο να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προίόντα.
-Ελέγχετε τις συσκευασίες πριν αγοράσετε ένα προϊόν και αποφύγετε τα εξής: ρετινόλη και σαλικιλικό οξύ (χρησιμοποιούνται σε ορισμένα καλλυντικά για την μείωση των ρυτίδων). Οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση τέτοιων προϊόντων, αφού σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για το έμβρυο.
- Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Εκτός από τον κίνδυνο να εμφανίσετε καφέ κηλίδες στο πρόσωπό σας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλο σας το σώμα είναι πιο ευαίσθητο και υπάρχει κίνδυνος για ηλιακά εγκαύματα. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας.
- Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείτε κρέμες λεύκανσης χωρίς να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.
- Επιτρέπεται το πήλινγκ (απολέπιση), συστήνεται όμως, για προληπτικούς λόγους, η αποφυγή της χρήσης λέιζερ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved