Καθημερινά λάθη που γερνούν το δέρμα σας

Ολες  θέλουμε  λαμπερό και πεντακάθαρο δέρμα, πράγμα που μας οδηγεί πολλές φορές στην αγορά πολλών προϊόντων που νομίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές το παρακάνουμε. Είτε με τα προϊόντα, είτε με... τα χέρια μας!

Καθημερινά λάθη που γερνούν το δέρμα σας

Πώς μπορούμε να καταστρέψουμε την επιδερμίδα μας...; Πολλοί τρόποι υπάρχουν. Ας δουμε λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνουμε!

Aπολέπιση: Η απολέπιση είναι μια χαρά... Αλλά όχι για κάθε μέρα! Με το να χρησιμοποιείτε σκραμπ κάθε μέρα, αφαιρείτε τα έλαια από το δέρμα σας, με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπό και ξηρό.

Βάφεστε πολύ και ακόμη χειρότερα... κοιμάστε βαμμένες: Ναι οκ, μετά από μια κουραστική ημέρα, δεν έχετε το κουράγιο να ξεβαφτείτε αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος! Στη χειρότερη χρησιμοποιείστε μαντηλάκια! Με το μακιγιάζ εμποδίζετε το δέρμα να αναπνεύσει και το κάνετε να γεράσει πιο γρήγορα!

Σπάτε τα σπυράκια: Οσο και να σας ενοχλούν, όσο και να θέλετε να τα πειράξετε κρατηθείτε. Βάλτε ασπιρίνη, λεμόνι, κονσίλερ ή ότι άλλο θέλετε άλλο όχι τα χέρια σας. Θα μολυνθείτε και θα γεμίσετε!

Δεν κοιμάστε αρκετά: Το δέρμα σας αναπλάθεται τη νύχτα, όποτε αν δεν κοιμάστε αρκετά, δεν του δίνετε χρόνο να αναπνεύσει με αποτέλεμα να γινεται λιγότερο ελαστικό και περισσότερο... γερασμένο!

Δεν καθαρίζετε το κινητό σας: Καλώς ή κακώς, έχετε το κινητό συνέχεια στο χέρι σας. Η συσκευή σας είναι γεμάτη με μικρόβια, οπότε θα ήταν καλό να την καθαρίζετε με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια!

Δεν φοράτε τα γυαλιά σας: Δεν χρειάζεται να κάνετε ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας, μισοκλείνοντάς τα για να δείτε καλύτερα!

Κατσουφιάζετε ή ζαρώνετε το πρόσωπό σας από το άγχος: Τα χείλη σουφρώνουν και οι μύες του προσώπου πιάνονται. Δοκιμάστε να κάνετε το εξής, για να χαλαρώσετε το πρόσωπό σας: προσπαθήστε να “κουνήσετε” τα αυτιά σας προς τα πίσω, χωρίς να τα αγγίζετε. Δεν έχει σημασία αν το καταφέρετε ή όχι, η προσπάθεια και μόνο αρκεί. Και, όπως είναι φυσικό, προσπαθήστε να χαμογελάτε. Ηρεμείστε, χαλαρώστε.. όσο μπορείτε μεν, αλλά κάντε το!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved