Γνωρίζετε ποια καλλυντικά πρέπει να βάζετε στο ψυγείο το καλοκαίρι και ποια όχι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν αλλοιώνουν μόνο τα τρόφιμα εκτός ψυγείου αλλά και τα καλλυντικά.

Γνωρίζετε ποια καλλυντικά πρέπει να βάζετε στο ψυγείο το καλοκαίρι και ποια όχι;

Τα μολύβια ματιών αλλά και τα κραγιόν μαλακώνουν, οι κρέμες γίνονται περισσότερο υγρές. Μπορούν όμως όλα τα καλλυντικά να αποθηκευτούν στο ψυγείο και για πόσο χρονικό διάστημα; Ρωτήσαμε τους ειδικούς και σας έχουμε τις απαντήσεις:

Μολύβια ματιών: Τα μολύβια ματιών σκληραίνουν όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό μπορείτε να τα τοποθετείτε μόνο για μερικές ώρες στο ψυγείο και όχι να τα έχετε μόνιμα.

Ενυδατικές κρέμες: Οι κρέμες όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα οξειδώνονται ενώ αν έχουν ως βάση έλαια ή ορισμένα άλλα συστατικά ενδέχεται να αλλοιωθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επιλέξτε κρέμες σε σωληνάρια και όχι σε βαζάκια και ανάλογα με τις οδηγίες, φυλάξτε τις σε δροσερό μέρος.

Κρέμα ματιών: Ισχύει το ίδιο με τις ενυδατικές κρέμες. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς είναι πιο ευαίσθητες, και διατηρήστε τις εντός ή εκτός ψυγείου.

Κραγιόν: Οι απόψεις διίστανται. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι τα κραγιόν θα πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο ειδικά όταν έχει πολύ ζέστη. Ωστόσο, τα κραγιόν όταν είναι πολλές ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες, γίνονται πιο σκληρά, η υφή τους αλλάζει και επιπλέον αποκτούν «υγρασία». Επιλέξτε λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση, να τα φυλάτε σε ένα δροσερό μέρος.

Μάσκαρα: Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο. Δεν ισχύει το ίδιο για τις κλασσικές.

Να έχετε υπόψιν σας ότι τα καλλυντικά, γενικά, πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος, να μην είναι εκτεθειμένα σε ζέστη, σε υδρατμούς (του μπάνιου) και να μην τα βλέπει ο ήλιος (αυτό ισχύει και για τα αντηλιακά).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved