Η ομορφιά, ηλικία δεν κοιτά

Νούμερο ένα βήμα είναι και θα είναι η επιλογή μίας καλής αντιγηραντικής κρέμας ημέρας και νύχτας.

Η ομορφιά, ηλικία δεν κοιτά

Σε μια εποχή όπου η αντιγήρανση και η διατήρηση της νεανικής εμφάνισης αποτελούν προτεραιότητα για πολλούς, η εύρεση των κατάλληλων προϊόντων καθώς και των μεθόδων αντιμετώπισης των σημαδιών γήρανσης γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Το μυστικό βέβαια για ένα νεανικό, φρέσκο πρόσωπο είναι ένα και έγκειται στη σωστή ρουτίνα φροντίδας, την οποία δείχνουμε στο δέρμα μας, καθημερινά. Ποια είναι όμως τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε και να συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας; Αυτό, θα το μάθουμε τώρα!

Νούμερο ένα βήμα είναι και θα είναι η επιλογή μίας καλής αντιγηραντικής κρέμας ημέρας και νύχτας. Η σύνθεσή της θρέφει την επιδερμίδα και βοηθάει στη μείωση και την καταπολέμηση των ορατών σημαδιών της γήρανσης. Επίλεξε την κατάλληλη κρέμα, για τον δικό σου μοναδικό τύπο επιδερμίδας, και δες το δέρμα σου πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο από ποτέ.

Για να προσφέρεις όμως στην επιδερμίδα σου μία ολοκληρωμένη φροντίδα προσώπου, δεν αρκεί μόνο η κρέμα. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα αντιγήρανσης – και όχι άδικά – αποτελούν οι οροί αντιγήρανσης, και πιο συγκεκριμένα: Ο ορός προσώπου με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό για τη μοναδική του ικανότητα να ενισχύει την υγρασία στο δέρμα, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση των λεπτών γραμμών αλλά και των ρυτίδων. Γι’ αυτό, ένας ορός με υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσφέρει άμεσο αίσθημα ενυδάτωσης και λάμψης, αφήνοντας το δέρμα σου πιο λείο και απαλό.

Για εκείνους που επιθυμούν να προχωρήσουν βέβαια ένα βήμα παραπέρα, ο ορός προσώπου με ρετινόλη αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Η ρετινολη, ένα είδος βιταμίνης Α, είναι γνωστή για τις εξαιρετικές αντιγηραντικές της ιδιότητες. Ουσιαστικά, η δράση της βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στη μείωση των ρυτίδων και των ατελειών.

Επίσης, η τακτική εφαρμογή μίας μάσκας προσώπου μπορεί επίσης να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση και να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου λαμπερό και νεανικό. Διάλεξε μάσκες που περιέχουν ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, διότι η σύνθεσή τους βοηθάει στην ενίσχυση της επιδερμίδας και στη μείωση των σημαδιών της γήρανσης.

Ακόμη, δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάμε τη σημασία της προστασίας από τον ήλιο. Η έκθεση στις ακτίνες UV αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος. Για τον λόγο αυτόν, επίλεξε μία αντηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας και φόρεσέ την καθημερινά και αδιαλείπτως. Μην αφήσεις να σε ξεγελάσουν οι μέρες με συννεφιά. Ακόμα και τότε, η ακτινοβολία του ήλιου είναι επιβλαβής για την επιδερμίδα μας.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό για την επιδερμίδα μας αποτελεί η αποφυγή του καπνίσματος αλλά και των περιβαλλοντικών ρύπων. Τα επιβλαβή συστατικά που περιέχονται στον καπνό τσιγάρου και στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος, επιδεινώνοντας τις ρυτίδες και τις κηλίδες. Επομένως, η διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος συμβάλει στη διατήρηση και ενός καθαρού και νεανικού δέρματος.

Extra tip:

Αν αναζητάς το κατάλληλο serum για σένα, σου έχουμε δύο μοναδικές επιλογές από τη VICHY: Τον ορό προσώπου Liftactiv Retinol Specialist Deep Wrinkles για έντονες ρυτίδες, καθώς και το Liftactiv Supreme Ha Epidermic Filler, ορός με υαλουρονικό οξύ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved