Γλυκερίνη: Τα οφέλη για την επιδερμίδα σας

Η γλυκερίνη διατηρεί την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων.

Γλυκερίνη: Τα οφέλη για την επιδερμίδα σας
Bigstock

Η γλυκερίνη ανήκει στις οργανικές ενώσεις αλκοόλες και αποτελεί μέρος των φυτικών ζωικών ή φυτικών λιπών.

Χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας καθώς ενυδατώνει και διατηρεί τη φυσική υγρασία του δέρματος.

igeia-epidermidas.jpg

Γιατί η γλυκερίνη είναι καλή για το δέρμα σας

Ένα από τα κύρια οφέλη της γλυκερίνης είναι ότι προσελκύει μόρια νερού από τον αέρα και τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αποτρέποντας την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

Δεν είναι τυχαίο πως η γλυκερίνη, χρησιμοποιείται κατά κόρον σε προϊόντα περιποίησης για ξηρές, ταλαιπωρημένες και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Προστατεύει την επιδερμίδα από ερεθισμούς

Με τις μαλακτικές της ιδιότητες, η γλυκερίνη σχηματίζει ένα «φράγμα» στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό προστατεύει το δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο αέρας, η ρύπανση και οι ακραίες θερμοκρασίες, διατηρώντας την υγρασία του δέρματος.

epidermida-kai-gonimotita.jpg

Είναι κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της γλυκερίνης είναι ότι δεν φράζει τους πόρους και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων και επιρρεπών σε ακμή.

Επίσης, βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό ενώ επιταχύνει την επούλωση πληγών ενώ συμβάλλει στην εξυγίανση της αφυδατωμένης επιδερμίδας.

Με πληροφορίες από το femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved