Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για να φροντίσετε την επιδερμίδα πριν το Πάσχα

Μάσκες ομορφιάς με αγνά υλικά. 

Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για να φροντίσετε την επιδερμίδα πριν το Πάσχα
Bigstock

Με τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας η επιδερμίδα χρειάζεται εντατική και φροντίδα σε βάθος. Στο εμπόριο υπάρχουν αμέτρητες κρέμες, μάσκες, σέρουμ και άλλα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας. Βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά καλλυντικά με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι, εξίσου αποτελεσματικά και σίγουρα πιο αγνά.

Δύο σπιτικές μάσκες ομορφιάς για να φροντίσετε το δέρμα σας πριν το Πάσχα

Το Πάσχα θέλουμε να λάμπει το πρόσωπό μας, να μοιάζει ξεκούραστο και να είναι ενυδατωμένο. Παρακάτω θα βρείτε 2 σπιτικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ανανεωθεί η επιδερμίδα σας. Η κάθε μία έχει διαφορετικά υλικά τα οποία έχουν το κάθε ένα ξεχωριστά οφέλη για τον δέρμα.

Μάσκα ομορφιάς με αλόη

Η αλόη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχει πάνω από 80 ενεργά συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, τα οποία καθαρίζουν τους πόρους της επιδερμίδας, προλαμβάνουν τη λιπαρότητα, ενυδατώνουν το δέρμα και επιβραδύνουν τη γήρανση.

Υλικά για τη μάσκα με την αλόη:

  • 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης
  • 1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας
  • 7-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  1. Πάρτε ένα γυάλινο δοχείο και βάλτε μέσα το μελισσοκέρι, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας. Ζεστάνετε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα.
  2. Στη συνέχεια, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέστε το τζελ αλόης, το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και ανακατέψτε.

Πηγή συνταγής: onlyhealth.com

Μάσκα με αβοκάντο και ελαιόλαδο

Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και βιταμίνες για αυτό και εκτός από την συνολική υγεία του οργανισμού, θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμο και για την επιδερμίδα. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C η οποία βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Cropped Image Of Beautiful Young Woman Applying Cream While Sitting On Bed At Home

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κόβετε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι το κάνετε πουρέ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο στο μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου πλην των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για 12 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Πηγή συνταγής: thepassionateolive.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved