Ομορφιά για μαμάδες: Πρέπει να κάνεις απολέπιση το καλοκαίρι ή όχι;

Πόσο σημαντική είναι η απολέπιση κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ομορφιά για μαμάδες: Πρέπει να κάνεις απολέπιση το καλοκαίρι ή όχι;

Συμβουλές για σωστή απολέπιση το καλοκαίρι.

Bigstock

Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζετε το δέρμα σας 365 ημέρες το χρόνο και να αλλάζετε τη ρουτίνα περιποίησης ανάλογα με την εποχή.

Ειδικά όμως το καλοκαίρι, η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση ενώ οι δερματολόγοι συνιστούν να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε και απολέπιση.

Γιατί η απολέπιση είναι σημαντική το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το δέρμα σας είναι πιο λιπαρό λόγω της ζέστης και της υγρασίας. Καθώς οι πόροι επιβαρύνονται από τους ρύπους, το μακιγιάζ, την υγρασία, η απολέπιση είναι πολύ σημαντική καθώς αφαιρεί το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, σύμφωνα με την Dr. Lina Kennedy πιστοποιημένη συνεργάτιδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας.

Τα πρέπει και τα μη της καλοκαιρινής απολέπισης

Η Dr. Lina Kennedy προτείνει να κάνετε απολέπιση μία με τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να έχετε πιο λαμπερό δέρμα.

«Μπορείτε να ξεκινήσετε με απολέπιση μία φορά κάθε 7 έως 10 ημέρες και σιγά-σιγά να αυξήσετε τη συχνότητα έως και τρεις φορές την εβδομάδα εάν το δέρμα σας δεν ερεθιστεί», επισημαίνει.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να το παρακάνετε γιατί θα έχετε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα: το δέρμα σας θα δείχνει ερεθισμένο και ξηρό.

maska-apolepisis.jpg

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη καθημερινά, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Θεωρείται όμως επιβεβλημένη και μετά από την απολέπιση καθώς οι πόροι του δέρματος παραμένουν ανοιχτοί και θα πρέπει να προστατεύσετε το πρόσωπό σας.

Μην ασκείτε υπερβολική πίεση στο πρόσωπό σας

Όταν κάνετε απολέπιση, αποφύγετε να ασκείτε πίεση στο πρόσωπό σας. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές ώστε να μην υπάρχουν ερεθισμοί ή ακόμα και σε φλεγμονή.

Βρείτε το κατάλληλο προϊόν απολέπισης ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Η σωστή απολέπιση απαιτεί το κατάλληλο προϊόν. Για παράδειγμα, το σαλικυλικό οξύ διεισδύει στους πόρους του δέρματος, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στη θεραπεία των λευκών και μαύρων στιγμάτων και θεωρείται ιδανικό για λιπαρό δέρμα. Αντίθετα, το ξηρό δέρμα μπορεί να χρειάζεται ένα πιο απαλό οξύ για απολέπιση, όπως το γαλακτικό οξύ.

Μην κάνετε απολέπιση σε ερεθισμένο δέρμα

Εάν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, η απολέπιση δεν είναι καλή ιδέα. Περιμένετε να υποχωρήσει ο ερεθισμός και στη συνέχεια προχωρήστε στην απολέπιση,

Με πληροφορίες από το edit.sundayriley.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved