Ομορφιά για μαμάδες: Πέντε τρόποι να φροντίσετε τα μαλλιά σας μετά τη θάλασσα

Πώς τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας από τη θάλασσα και τον ήλιο θα αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη.

Ομορφιά για μαμάδες: Πέντε τρόποι να φροντίσετε τα μαλλιά σας μετά τη θάλασσα
Bigstock

To καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται αρκετά από τη θάλασσα, το υγρό αεράκι και την έκθεση στον ήλιο. Γίνονται εύθραυστα, ξηρά και σπάνε στις άκρες.

Μην περιμένετε να επιστρέψετε από τις διακοπές σας ή το τέλος του καλοκαιριού για να τα φροντίσετε και να τα περιποιηθείτε.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να αποκαταστήσετε τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σας.

Καλό λούσιμο

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, μην παραλείπετε να λούζετε καλά με ένα απαλό σαμπουάν τα μαλλιά σας. Φροντίστε να τα ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό προκειμένου να απομακρυνθεί το αλάτι ή το χλώριο.

enidatomena-mallia-to-kalokairi.jpg

Ενυδατώστε τα

Ζεστάνετε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, αμυγδάλου ή αργκάν και με τα δάχτυλά σας κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, σε όλο το μήκος των μαλλιών και στις άκρες. Δέστε τα μαλλιά σφιχτά και τυλίξτε τα με μια ζεστή υγρή πετσέτα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το λάδι με σαμπουάν και ζεστό νερό. Τα παχύρρευστα έλαια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην λείανση και την επανόρθωση της τρίχας.

Αφήστε να στεγνώσουν φυσικά

Ο ήλιος αφαιρεί την υγρασία κατευθείαν από την επιδερμίδα, οπότε το πιστολάκι, το σίδερο, η πρέσα θα καταστρέψουν περισσότερο την τρίχα. Επομένως, αποφύγετε το styling στα μαλλιά σας και προτιμήστε ένα απλό στέγνωμα.

dinata-kai-igiei-mallia-to-kalokairi.jpg

Μάσκα μαλλιών με αβοκάντο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο θρεπτικό για τα μαλλιά από μια σπιτική μάσκα μαλλιών . Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με μισό αβοκάντο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε την στα μαλλιά σας και ξεπλύνετε καλά μετά από μια ώρα περίπου.

Μαλακτική κρέμα πριν το μπάνιο στη θάλασσα

Για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την αλμύρα της θάλασσας μπορείτε να βάλετε μαλακτική κρέμα πριν πάτε για μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας δεν θα δείχνουν ταλαιπωρημένα και θαμπά.

Πηγή: swirlster.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved