Αυτή η ρουτίνα ομορφιάς 10 λεπτών θα λύσει τα χέρια κάθε εργαζόμενης μητέρας

Δήμητρα Καλλιγέρη
Αυτή η ρουτίνα ομορφιάς 10 λεπτών θα λύσει τα χέρια κάθε εργαζόμενης μητέρας
Φωτογραφία από τον χρήστη Moose Photos στο Pexels

Συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα tips για το δέρμα και το μακιγιάζ που θα σας βοηθήσουν να είστε λαμπερή και έτοιμη για την εργασία σας (σε 10 λεπτά ή και λιγότερο)!

Αυτά είναι τα πέντε πανεύκολα βηματάκια:

Βήμα πρώτο: Καθαρισμός

Δεδομένου ότι δεν ξυπνάτε με όλο το πρόσωπό σας μέσα στο μακιγιάζ (ελπίζουμε να ξεβάφεστε καλά το βράδυ), ο πρωινός καθαρισμός σας θα είναι αρκετός ώστε να ξεπλύνει κάθε βρωμιά που δημιουργήθηκε τη νύχτα. Απλά τρίψτε ελαφρά για ένα λεπτό το πρόσωπό σας με ένα ειδικό σαπούνι προσώπου και ξεπλύνετε καλά. Έπειτα στεγνώστε το δέρμα σας με μια απαλή πετσέτα ταμποναριστά (δεν θέλουμε να τρίψουμε με δύναμη το πρόσωπό μας και να δημιουργήσουμε ανεπιθύμητους ερεθισμούς στην επιδερμίδα μας).

Βήμα δεύτερο: Ορός

Προσοχή! Οι οροί πρέπει να εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό, και όχι πριν από την ενυδάτωση! Καθώς είναι γεμάτοι από ισχυρά συστατικά που απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Ο ορός είναι θαυμάσιος για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων περιποίησης της επιδερμίδας, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, τα μαύρα στίγματα και η θαμπάδα.

oros omorfias kai peripoiisis



Φωτογραφία από τον χρήστη KoolShooters στο Pexels


Βήμα τρίτο: Ενυδατική κρέμα με χρώμα

Μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα είναι ό,τι πραγματικά χρειάζεστε και θα σας λύσει τα χέρια. Με μια καλή ενυδατική κρέμα δεν θα χρειαστεί να επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με μέικ απ. Μόνο αν έχετε έντονους μαύρους κύκλους μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε και κάποιο καλυπτικό κονσίλερ. Προσοχή το κονσίλερ να μην είναι σε πολύ ανοιχτή απόχρωση, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να δημιουργήσετε γκρι χαμόγελα κάτω από τα μάτια σας.
Ορισμένες έγχρωμες ενυδατικές κρέμες είναι εφοδιασμένες με αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ (για σφριγηλό δέρμα) και γλυκερίνη (για ενυδάτωση), βοηθώντας σας να φαίνεστε ακόμα πιο υπέροχη κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης ημέρας σας.

Βήμα τέταρτο: Τα έξτρα (τερακότα, μολύβι ματιών, μάσκαρα και lip-gloss)

Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη ποσότητα τερακότας (έξτρα tip: φυσάτε το υλικό που έχετε βάλει στο πινέλο σας, πριν το τοποθετήσετε στα μάγουλά σας). Προτείνω να χρησιμοποιείται τερακότα αντί ρουζ, όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό. Η τερακότα δίνει την αίσθηση αυτού που λέμε «Sunkissed», ενώ το ρουζ δίνει ένα αποτέλεσμα που δεν δείχνει τόσο φυσικό.

Έπειτα θα τραβήξετε μια γραμμή στην εξωτερική γωνία των άνω βλεφάρων σας, με ένα μολύβι της επιλογής σας (ένα χρώμα που σας αρέσει, ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας, αλλά και με τις αποχρώσεις των ρούχων σας).Στη συνέχεια με ένα πινέλο θα σβήσετε αυτή την γραμμή, έτσι ώστε να μην είναι τόσο «στημένη».

Με τίποτα δεν ξεχνάμε την μάσκαρα, προσοχή να μην το παρακάνουμε και σχηματιστούν «γρομπαλάκια» στις γωνίες των ματιών μας, πράγμα πολύ αντιαισθητικό.

Έξτρα tips: Χρησιμοποιούμε την παλιά μας μάσκαρα και στις άνω και στις κάτω βλεφαρίδες για να δώσουμε σχήμα. Ύστερα βάζουμε την καινούρια μας μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες, για να κάνουμε το βλέμμα μας πιο έντονο, και δίνουμε ιδιαίτερη έμφασης στις εξωτερικές άκρες (γωνία) των άνω βλεφαρίδων, καθώς θέλουμε να είναι γυριστές και σκούρες.

Βάλε γυαλάδα! Προτιμήστε να τοποθετήσετε στα χείλη σας ένα άχρωμο lip-gloss για να μπορείτε να φιλάτε τα παιδιά σας χωρίς να τους αφήνετε σημάδια, από χρωστικές ουσίες. Τα lip-gloss είναι η τάση και της φετινής άνοιξης, που θα μπορούσε να «απογειώσει» ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση.

lip gloss



Φωτογραφία από τον χρήστη Leah Kelley στο Pexels


Βήμα πέμπτο: Η τελευταία πινελιά

Εφαρμόστε κάποιο ειδικό σπρέι για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας και είστε πανέτοιμες, τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο look ενδείκνυται για πρωινές ώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved